Urban Cult
Kazalište
marketing

Roll Over Brecht u AKC-u Medika

U srijedu 15. 11. 2017. u 19 sati možete pogledati izvedbu predstave Roll Over Brecht u AKC-u Medika, Pierottijeva 11, Zagreb.
"On živi u Berlinu
i zove se Brecht.
Ako vas to zanima
u umjetničkom svijetu dobro kotira.
Obožava Marxa, Engelsa i Lenjina..."

Dramski tekst „Kotrljanje Bertolta Brechta“ kroz razgovore protagonista preispituje odnos umjetnika i umjetnosti, umjetnika i okoline te umjetnosti i okoline ukazujući pritom na probleme sa kojima se umjetničko stvaralaštvo suočava, od predrasuda preko cenzure do sukoba taština. 

Dijalogom protagonista razvija se kognitivna mapa u kojoj se povezuju razni umjetnici i njihova djela koja u stvarnosti nisu ni u kakvom odnosu, čime se gradi iznimno osobna slika svijeta.

Autor i redatelj - Zoran Ilić
Dramaturg - Natko Jurdana
Glume - Davor Hranjec & Zoran Kelava
Produkcija: SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride

O autoru:
Zoran Ilić — prozni pisac iz Beograda. Svojim pričama prisutan je u srpskoj i ex-YU periodici od 1989. godine. Bio je urednik „Književne reći“ i gostujući urednik „Albuma“ (Sarajevo). Jedno vrijeme bio je zamjenik glavnog i odgovornog urednika online časopisa “Balkanski književni glasnik”. Trenutno uređuje “Prozaonline” - web stranicu književne tematike, a posvećenu autorima sa prostora bivše Jugoslavije.

Na zagrebačkom međunarodnom kazališnom festivalu FAKI 2006. godine izveo je ulični performans koristeći motive iz jedne od svojih priča.

Suradnik je i aktivni sudionik mnogih web stranica posvećenih književnosti.
Dobitnik je „Priznanja Krleža“ u 2009. godini, i “Donat” za književni doprinos, 2016. godine.


(Miroslav Pelikan)

14. 11. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble