Urban Cult
Književnost
marketing

Krnja književnost: Pobuna u poeziji! i Stevan Tatalović

U utorak, 14.11. u 19 sati u klubu Booksa će, na tribini Krnja književnost, gostovati mladi srpski pjesnik Stevan Tatalović.
Mladi i novi srpski pjesnici u svoju poeziju propuštaju suvremeni društveni kontekst, prepličući poeziju s angažiranom, političnom kritikom do nerazdvojivosti – Marjan Čakarević, Srđan Gagić, Marija Dragnić i mnogi drugi. 

Čini to i Stevan Tatalović (1987., Beograd), koji je za zbirku Ustupanje mesta (2017., Treći trg) dobio 57. Brankovu nagradu Društva književnika Vojvodine. Koje se sve simptome post tranzicijskog, neoliberalnog društva može ispisati u pjesničkom rukopisu? 

Ima li poezija danas revolucionarni potencijal? Kako pobunu ispisati u poeziji, da li njome poticati na pobunu i kako? Je li ustupanje mjesta danas čin pristojnosti, izmicanje radi udarca ili izmicanja radi pripreme? S koje pozicije i za koga progovarati? 

O pobuni, politici, aktivizmu, izbjeglištvu i migracijama – a ponajviše o (njima u) poeziji s Tatalovićem će razgovarati voditelj tribine Tomislav Augustinčić.


(Ana Profeta)

12. 11. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble