Urban Cult
Film
marketing

Francuska komična drama Vino i vjetar stiže u kina

Postoje dvije stvari koje Francuzi shvaćaju ozbiljno – svoje filmove i svoje vino, stoga je saznanje da ne postoji puno filmova na temu francuskih vina pomalo iznenađujuće. 
Od redatelja Cédrica Klapischa, koji je u svijetu poznat po svojoj filmografiji bezbrižnog, pjenušavog tona i izražavanju suosjećanosti prema životima svojih filmskih likova, dolazi nam film Vino i vjetar koji donosi toplu, životnu priču kroz istančano i dirljivo ispitivanje međuljudskih odnosa, usredotočenu na teme koje publika fino ispija - naslijeđe, generacijski sukob i vino.    

Radnja filma odvija se u Burgundiji, zanosnoj francuskoj regiji koja je poznata kao domovina najboljih vina na svijetu.  Glavni likovi su sestra i dva brata koji zajedno vode obiteljski vinograd. Film istražuje svijet francuskog pravljenja vina koje obuhvaća drevne načine i istraživanje inovativnih tehnika. Francuski štih i život u skladu s ritmom prirode dočaran je kroz karakteristično i intrigantno pripovijedanje koje se proteže preko sva četiri godišnja doba.   

Jean (Pio Marmaï) tridesetogodišnjak je koji već cijelo desetljeće putuje svijetom, presjekavši sve veze s obitelji i s Burgundijom, regijom u kojoj je odrastao. Sad kad se skućio u inozemstvu, dobiva poziv da se vrati u rodnu Francusku da bude uz oca koji umire od neizlječive bolesti. Kraj je ljeta i predstojeća berba grožđa daje Jeanu priliku da se opet zbliži sa sestrom Juliette (Ana Girardot) i bratom Jérémiejem (François Civil) kako bi se dogovorili oko budućnosti obiteljskog vinograda. 

Tijekom godinu dana, prateći ritam godišnjih doba i postupka izrade vina, dva brata i sestra polako obnavljaju svoj odnos, vezani iskrenom i životnom strašću prema vinarskom umijeću.   

Vino i vjetar pogledajte od 30.11.2017. u hrvatskim kinima.


(Zoran Đopar)
11. 11. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble