Urban Cult
Izložbe
marketing

POSLJEDNJI IZAZOV – Fantastična izložba lutaka i scenografije u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi

Izložbeni salon Izidor Kršnjavi 9.11.2017. od 19 sati otvara vrata Fantastične izložbe lutaka i scenografije iz filma Posljednji izazov autora Božidara Trkulje u organizaciji Udruge bivših učenika ŠPUD-a Zagreb - UBU, a u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna, Organizmom i Zagreb filmom.
Stop-animacijski lutkarski film Posljednji izazov u produkciji Zagreb filma nastao ove godine, premijerno je prikazan na Animafestu u lipnju te nakon 15-tak festivala broji već mnoge nagrade i priznanja svjetskih festivala animiranog filma poput Animafesta Zagreb, Supertoona Šibenik, Stoptricka Maribor, BanjalukAnima. 

Ideja ove izložbe je zaviriti u proces rada na filmu, jednog od pionirskih ostvarenja što se tiče ove mlade animacijske tehnike u Hrvatskoj. Izložba će tako prikazati izbor iz ukupno 11 različitih scenografija koje su rađene za film i 40-tak lutaka, predstaviti lutkarske glumce, filmsku rekvizitu, a unutar programa projekta za učenike ŠPUD-a bit će organizirana i predavanja te radionica na temu lutkarske animacije. 

Cilj je približiti mladim umjetnicima u nastanku proces rada u lutkarskoj animaciji, značajke ove tehnike, predstaviti im aktualne aktere u tom području te ih senzibilizirati za praćenje i uključivanje u suvremene umjetničke procese specifičnih područja. Autor filma Božidar Trkulja za deplijan izložbe odabrao je i citirao pojedina obrazloženja nagrada i priznanja žirija koja vesele cijelu autorsku ekipu.

„Scenografija filma „Posljednji izazov“ oborila nas je s nogu. Autori su se posebno potrudili i nijedan detalj nije slučajan – osobito oni iznenađujući, puni čudnovatog humora. Nekolicina tipičnih junaka fantasyja – manje-više umirovljenih – susrela se u ovom stop-animiranom filmu u borbi protiv neprijatelja. Željeli bismo ga pogledati sličicu po sličicu da ništa ne propustimo. Ovaj nas je film vratio u djetinjstvo i nasmijao, što smo kao odrasli prihvatili kao predivan dar.“ (Žiri Animafesta) 

Upravo iz tog razloga, ova je izložba ujedno i prilika da sličicu po sličicu ovog filma razotkriju kako učenici i umjetnici u nastanku, tako i svi oni koji se žele, bilo vratiti u djetinjstvo, bilo nasmijati i otvoriti maštu. Izložba će biti otvorena do 23.11.2017. u radnom vremenu Izložbenog salona.   


(Ivanka Bičak)

7. 11. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble