Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Jasenke Vukelić u Galeriji Cekao

Otvorenje izložbe Jasenke Vukelić održati će se u ponedjeljak, 6.11. 2017., u 19:00 sati u Galeriji CEKAO, Ulica grada Vukovara 68 , Zagreb.
Iva Korbler:  "U novom ciklusu slika Jasenka Vukelić stvara kompleksnu i sveobuhvatnu priču o poveza­nosti svih oblika života na Zemlji, gdje su u velikoj simfoniji prirode svi ravnopravno zastu­pljeni; od biljaka, raznih vrsta životinja do čovjeka. Umjetnicu, međutim, ne zanima antro­pocentrična slika svijeta, i za nju su ljudi tek kotačići u tom iznimno savršeno ulančanom sinkronicitetu života prirode."    

Petar Hranueli)Jasenka Vukelić rođena je 10.11.1960. godine u Zagrebu. 1979. godine maturirala je novinsko izvještavanje i novinsku fotografiju u Centru za kulturu i umjetnost. Nakon diplome politologije 1985. godine na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, profesionalno se 15 godina bavila novinarstvom. Nakon prekida novinarske karijere posvetila se umjetnosti. Počela je izlagati 2002. godine, a od tada izlaže u zemlji i  inozemstvu. (USA, Rusija, Švicarska, Grčka, Španjolska, Italija, Izrael, Poljska i Argentina). 

Na Olimpijadi vizualnih umjetnosti (ARTIADE 2004.) u Ateni, koja je tekla paralelno s Olimpijskim sportskim igrama u Grčkoj, svojim je radom "Ahavah - Ljubav" predstavljala našu državu kao Ambasador kulture Republike Hrvatske. Izabrana je na međunarodnom natječaju žiriranom od strane Goethe instituta u konkurenciji od četiri i pol tisuće svjetskih umjetnika. Od 2007. godine njezin rad “U ime Abrahama” dio je fundusa Cesoria Contemporary Art Musem u Napulju. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika.     

Izložba je otvorena do 2. prosinca 2017., svakim danom od 9-20 sati osim nedjelje."


(Petar Hranueli)
4. 11. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble