Urban Cult
Kazalište
marketing

Reprizna izvedba VENERE I ADON (M. Držić) u režiji Arije Rizvić

Izvedba će se održati u nedjelju, 15. listopada u 20 sati u dvorani F22 (Frankopanska ulica 22) Akademije dramske umjetnosti. Režiju i dramaturšku adaptaciju potpisuje Arija Rizvić, a autorsku glazbu skladao je Šimun Matišić. 
Predstava izvedena u srpnju ove godine nastala je u suradnji studentice kazališne režije i studenta kompozicije Muzičke Akademije, koji su na temelju predloška Držićeve drame napravili potpuno novu glazbeno - dramsku partituru, a koju su na sceni jednakopravno izvodili glumci i glazbenici kao izvođači.

U izvedbi sudjeluju glumci: Iva Jerković, Kruno Bakota, Ivan Čuić, Denis Bosak, Lucija Dujmović, Roko Sikavica, te glazbenici Darija Auguštan, Stjepan Vuger, Leo Beslać, Juraj Majstorović i Iva Ilakovac.

Mentori projekta su red. prof. Matko Sršen,
doc. art. Tomislav Pavković te asistentica Helena Petković.

“Ovdi vile uzimlju” čuje se u Držićevoj mitološko - rustikalnoj drami u stihovima Pripovijes kako se Venere božica užeže u lijepog Adona u komediju stavljena ili skraćenog naziva Venere i Adon.

Komad započinje slučajnim susretom četvero Vlaha u šumi pred kojima se iznenada ukaže mitološki svijet vila i satira. U konceptu taj svijet fascinira, pokušava “zatraviti”, začarati Vlahe, otkrivajući svoj kazališni mehanizam i svoje sredstvo začaravanja – glazbu koja konceptualno postaje dramsko lice predstave. 

Predstava se bavi izvedbenošću “zatravljivanja” kao središnjem događaju i njegovom scenskom manifestiranju na grupu ljudi. Tko će se oduprijeti, a tko pak pristati na kazališnu čaroliju koju im priređuje svijet vila, odlučit će samo Vlasi.


(Marin Leo Janković) 

12. 10. 2017.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble