Urban Cult
Izložbe
marketing

Besplatna stručna vodstva kroz izložbu "Nikola Božidarević - veliki slikar dubrovačke renesanse"

Od 13. listopada počinju besplatna vodstva za građane kroz izložbu „Nikola Božidarević – veliki slikar dubrovačke renesanse“.
Dubrovački muzeji pozivaju na besplatna vodstva za građane kroz izložbu „Nikola Božidarević – veliki slikar dubrovačke renesanse“ koja će se održavati svakog petka u 17 sati, počevši od 13. listopada 2017. godine.  

Izložba je organizirana u povodu 500. obljetnice slikarove smrti, s ciljem da podsjeti na taj važan i nadasve dragocjen segment dubrovačke i hrvatske likovne baštine te da podigne razinu svijesti o značenju i veličini Božidarevićeva doprinosa renesansnoj umjetnosti Dubrovnika i Hrvatske, ali i da dâ svoj prilog boljem poznavanju njegova života i djela.  

Kroz vodstva će posjetiteljima biti predstavljena sva dosadašnja znanja o Božidareviću, ali i iznesene nove spoznaje vezane uz slikarovo rođenje, opus, naručitelje i lokacije za koje su umjetnine naručivane. 

Na izložbi su, uz dr. sc. Vedranu Gjukić-Bender, muzejsku savjetnicu iz Dubrovačkih muzeja, bili angažirani i vanjski stručnjaci, ugledni znanstvenici: akademik Radoslav Tomić, dr. sc. Zoraida Demori Staničić i prof. dr. sc. Sanja Cvetnić, dok su u realizaciji popratnog dokumentarnog filma sudjelovali akademik Radoslav Tomić i dr. sc. Joško Belamarić.

(Julijana Antić Brautović)

12. 10. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble