Urban Cult
Književnost
marketing

Sve na jednom mjestu u Mjesecu hrvatske knjige

Sve na jednom mjestu moto je ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige (15.10. – 15.11.) posvećenog enciklopedistici. Svečano otvaranje održat će se uoči početka manifestacije, 13. listopada 2017. u Crikvenici, gradu koji otvara nove prostore svoje gradske knjižnice. 
Mjesec hrvatske knjige iz godine u godinu raste, a ove godine održat će se čak više od 2 tisuće programa. Također, sve je više knjižnica koje se priključuju manifestaciji, pa osim narodnih i školskih knjižnica, ove godine sudjeluju i Pedagoška knjižnica Hrvatskog školskog muzeja te Državni zavod za intelektualno vlasništvo, istaknula je Sanja Repanić Blažičko iz Programskog odbora. 

Središnji program čini više događanja: cjelodnevno čitanje koje će se održati 23.10. pod nazivom Danas ti čitam, Dan hrvatskih knjižnica (11.11.) proslavit će se 10.11. dodjelom priznanja Knjižnici i čitaonici grada Prelog za Knjižnicu godine. Nacionalni kviz za poticanje čitanja održava se pod nazivom Čitanje ne dolazi u pitanje

Ove godine učenici viših razreda osnovne škole čitaju romane Maje Brajko Livaković Milijunaši, Tihomira Horvata Mali ratnik i Sanje Pilić Pošalji mi poruku. Uz temu manifestacije, učenici će kroz kviz pretraživati i poznate on line hrvatske enciklopedije. Završna svečanost kviza, ujedno i završetak Mjeseca hrvatske knjige, bit će 15. studenog u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici kada će biti dodjela glavne nagrade – phablet Lenovo, izvijestila je Ranka Javor iz Programskog odbora.   

Poticanje čitanja kod djece i mladih okosnica je i nastupa Knjižnica grada Zagreba na Interliberu, gdje će se mnoštvo kreativnih radionica organizirati u suradnji s narodnim i školskim knjižnicama iz cijele Hrvatske, kazala je Alka Stropnik zadužena za aktivnosti na Interliberu.   

Za svaku pojedinu knjižnicu program se može provjeriti stranici http://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/mjesec-hrvatske-knjige-2017/32265


(Sanja Repanić Blažičko)

12. 10. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble