Urban Cult
Glazba
marketing

Festival grafoskopa i jesenski ciklus Attackove tvornice

Autonomni kulturni centar zajedno s kazalištem sjena Tripstih pokreće Festival grafoskopa, koji će se održati 20. i 21. listopada. Osim festivala, Attackova tvornica besplatnih radionica ulazi u svoj jesenski ciklus.
Od 21.listopada, pa svake subote od 15.00 održavati će se Radionica izrade mozaika, a od 6. – 8. studenog Radionica audio inženjeringa. Prijave na radionice su otvorene do 20.listopada, ispunjavanjem upitnika na linku https://goo.gl/ro9Ydr. Sav program odvija se u prostorima udruge u Medici, Pierottijeva 11.Festival grafoskopa je participativan likovni festival za sve ljubitelje vizualne umjetnosti. 

U okviru festivala predstavit će se afirmirani umjetnici/ce i prijavljeni/e sudionici/sudionice, koji će ovim dvodnevnim programom radionica i performansa unijeti nov život mediju grafoskopa, povezati ga sa živim likovnim i umjetničkim stvaralaštvom, i time afirmirati klasične, a inovativne oblike kreativnosti.Želja, Festivala grafoskopa je živim programom radionica i performansa povezati grafoskop (koji je danas mahom zamijenjen digitalnom opremom) sa živim likovnim i umjetničkim stvaralaštvom, te afirmirati inovativne oblike korištenja ovog analognom medija.


PROGRAM FESTIVALA:

20.10.PETAK
19:00 – Šangzačaj - izložba radova na grafoskopu uz slušaonicu, DZIU MedikaIzložba radova tri mlada vizualna umjetnika koji inače stvaraju u različitim medijima. Marin Tudor, Mane Mei i Lovro Lapuh pokazati će na koji način doživljavaju grafoskop i njegove mogućnosti.
Marin Tudor predstaviti će se instalacijom na temu svjetlo-sjena-grafoskop. Studirao je glumu, a pronašao se u vizualnim umjetnostima i najviše stvara u mediju malih plastika i dijapozitiva.
Mane Mei je ulični umjetnik, sklon eksperimentiranju i igranju s riječima i pik trakom, a na grafoskopu se igra sa sjenom, svjetlom i bojom.Lovor Lapuh je akademski slikar, jedan od najzanimljivijih slikara nove generacije. Njegove slike su provokativne i često dvosmislene. Slike kombinira s tekstom, strelicama, brojevima. Na izložbi će sudjelovati i članiovi/ce kazališta sjena Tripstih, ujedno i organizatori/ce festivala.
Izložbu će glazbeno upotpuniti Djanne Strašna, pravim imenom Antonela Brtan. Melankolična slušaonica koja nas vozi iz sjene u svjetlo i obratno.

19:00 - Auto, sretan ti rođendan – instalacija Marina Tudora, Dvorište MedikeMarinov auto je sastavni dio Marinovog stvaralaštva. U takvom bliskom odnosu i sam auto je postao instalacija, umjetničko djelo koje samo po sebi priča o životu mladog svestranog splitskog umjetnika. Umjetnikov automobil postaje interaktivna instalacija u koju svojim crtežima mogu intervenirati i posjetitelji festivala.
21:00 - Provjeri svoj glavoskop: Pictionary u sjeni, ispred DZIU MedikaDruštvena grafoskopska igra u parovima.
20:30 – Oslikaj majicu, DZIU Medika – posjetitelji/ce festivala imati će priliku sami odabrati motiv na foliji koji će zatim prenijeti na majicu.
22:00 - svjetlosni koncert iznenađenja, DZIU Medika

21.10.SUBOTA
10:00 - Grafoskop- radionica za prijavljene sudionike, DZIU MedikaPolaznici/e radionice upoznati će se sa svim mogućnostima grafoskopa koje mogu koristiti kao medij u likovnom oblikovanju. Na koji način se na grafoskopu upotrebljava voda, a na koji način ulje u stvaranju umjetničkog djela i kako stvoriti sjenu pitanja su na koja će se dobiti odgovore prijavom na radionicu na linku https://goo.gl/dgRSUg.
20:00 - natjecateljska večer “Analogni Vj-ing” , DZIU Medika – predstavlja završni rad radionice, na kojem će polaznici/e osmisliti i izvesti svoju točku kroz analogne projekcije na platnu. Igru nad grafoskopskim staklom osmišljava svaki pojedini sudionik radionice. Svjetlosnu igru može pratiti glazba, recitiranje poezije ili ples.
22.00 – Grafotanz, Greyroom – završna glazbena večer festivalaFestival Grafoskopa organizira AKC, u suradnji s Kazalištem sjena Tripstih. Projekt podržavaju Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Zaklada “Kultura Nova”.


ATTACKOVA TVORNIC
ARADIONICA AUDIO INŽENJERINGA

Program radionice sastoji se od upoznavanja s dijelom producentskih i studijskih tehnika uz obuku i upoznavanje polaznika/ca sa svim potrebnim zaduženjima ton majstora/ce. Kroz praktičnu primjenu glazbenih instrumenata, audio komponenti i producentskih tehnika obrađujemo sva područja audio inženjeringa i primjene glazbene opreme kao i razglasnog sistema. Trajanje radionice je 5 sati dnevno kroz tri dana.
Radi lakšeg savladavanja svladavanja pojedinih cjelina radionica je podijeljena na tri cjeline:

1. dan: upoznavanje sa opremom kluba, postavljanje glazbenih instrumenata na stage (binu) i ozvučavanje istih.
2. dan: rad na FOH mixeru ,audio mix (tonska proba)
3. dan: produkcija snimljenog materijala i opća upoznavanja sa softwareom za produkciju; završavanje mixa i rekapitulacija radionicePolaznici/e će po završetku radionice imati priliku čuti ishod svog rada u zadnjih tri dana i odlučiti dali se žele nastaviti usavršavati u području audio inženjeringa.

Voditelj radionice: Igor Ivanković
Igor Ivanković, tehnički voditelj Autonomnog kulturnog centra – Attack! i voditelj radija Attack. Rođen 1983. u Zagrebu, trenutno je apsolvent Veleučilišta Velika Gorica, smjer održavanje računalnih sustava. Dodatno se obrazovao na pučkom otvorenom učilištu Algebra gdje je završio program usavršavanja. smjer računalni operater za grafičko oblikovanje. Od 2005. godine aktivno se bavi muzikom kroz muzički dvojac Jahstice Soundsystem, a kasnije i kroz glazbeni projekt Digitron Soundsystem. Nastavlja svoj razvoj kao basist u bendu Bamwise, u kojem svira i danas. Od početka korištenja prostora AKC u Pierottijevoj 11 radi kao glavni tehničar zvuka. Začetnik je ideje "community" radija u AKC. Već godinama sudjeluje u organizaciji i realizaciji festivala u Hrvatskoj i u inozemstvu, kroz poslove tehničke organizacije i "stage menagmenta". 

Neki od festivala u čijoj je organizaciji ili/i realizacij sudjelovao su: Terraneo u Šibeniku (2011., 2012., 2013.), Outlook festival (2011., 2012., 2013.) i Dimensions festival u Puli(2013.), Martinska fešta u Šibeniku (2013.), Illectricity u Zagrebu (2011., 2012.), a 2009. radi kao voditelj tehnike na Clubture forumu.Od početaka djelovanja Autonomnog kulturnog centra u Pierottijevoj 11 radi kao organizator određenih glazbenih programa unutar kluba Attack! (dubstep klub,bassout), kao voditelj radionica audio produkcije u programu Attackove tvornice te kao ton majstor u koncertnom prostoru Autonomnog kulturnog centra. Radio kao tehničar živog zvuka nekim renomiranim glazbenim skupinama kao što je grupa Jinx, ABOP. U zadnjih nekoliko mjeseci djeluje kao producent i ton majstor u Soundcage studiju.

RADIONICA IZRADE MOZAIKA

Mozaik je stara tradicionalna tehnika u kojoj se raznobojnim komadićima pečene terakote, kamena i stakla gradi slika. Radionica se sastoji od teoretskog i praktičnog djela. Polaznici/e će biti upoznati s poviješću mozaika. U praktičnom dijelu, polaznici/e će se upoznati s tradicionalnim tehnikama izrade mozaika koje će zatim proširiti suvremenim metodama i idejama. Tema radionice je Cyber Galaxy. Polaznici/e će izrađivati idejne skice od kojih će se izabrati najbolja likovna rješenja. Izabrani vizualni prijedlozi kombinirati će se u kolažni mozaik.

Voditeljica radionice: Barbara Balenović
Barbara Balenović, rođena u Zagrebu 1981. Nakon završene gimnazije upisuje Učiteljski fakultet na kojem otkriva ljubav prema svim vidovima kreativnosti, te se uključuje kao sudionik i voditelj u brojne radionice. Tijekom studija ostvaruje višegodišnju suradnju s Centrom mladih Ribnjak u Zagrebu na mjestu voditelja-asistenta u likovnim radionicama akademske slikarice Manuele Vladić-Maštruko (2008.-2012.) te s Educarenom na poziciji voditelja kreativnog centra za djecu (2006.-2008.). Voditeljica- asistentica je na radionicama za djecu i mlade u sklopu likovne kolonije na Danima umjetničke podrške dobrobiti životinja grada Malog Lošinja, u organizaciji o Centra za zdravo odrastanje »IDEM i ja« (2008.). 

Sudjeluje u osmišljavanju i provedbi likovnih radionica za najmlađe u sklopu internacionalnog uličnog festivala Cest is d´best (2011. i 2012.).Od 2012. godine radi u Knjižnicama grada Zagreba, a u međuvremenu je diplomirala na odsjeku Informacijskih i komunikacijskih znanosti Filozofskog fakulteta, smjer Bibliotekarstvo. U sklopu rada u knjižnici organizira različite kreativne i edukativne radionice za djecu i odrasle. Svoj rad posvećuje likovnom i dramskom izričaju te poticanju kreativnosti kod djece i mladih. Osim toga organizira izložbe i predstavljanja neafirmiranih, ali i akademski obrazovanih likovnih umjetnika.Osobno polazila likovne radionice i sudjelovala s vlastitim radovima na izložbama u organizaciji Studentskog centra i Autonomnog kulturnog Centra.


(Martina Ivančić)
11. 10. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble