Urban Cult
Književnost
marketing

O "Bijelim vratima" i nagradi Goran za pjesništvo

U petak, 13. listopada, s početkom u 19.30 sati u klubu Booksa održat će se predstavljanje pjesničke zbirke Bijela vrata dobitnice nagrade Goran za mlade pjesnike Mateje Jurčević te razgovarati o značaju Goranove nagrade i društvenim, političkim i kulturnim okolnostima u kojima ova nagrada još uvijek opstaje.
Mateja Jurčević rođena je 1995. u Vinkovcima. Studira komparativnu književnost i kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 

Dobitnica je nagrade Goran za mlade pjesnike za 2016. godinu. Nagrađeni rukopis, Paranoja, objavljen je 2017. pod nazivom Bijela vrata. Pjesme je, također, objavljivala u časopisima Tema Eckermann te na portalu FictionPlayGrounds. Piše književnu kritiku za portal Booksa.hr. Članica je književne grupe Prirok. Rad mlade pjesnikinje predstavit će Goran Čolakhodžić i Ivica Prtenjača

Oni će, zajedno s Matejom, razgovarati još i o nagradi Goran, novim kretanjima u području poezije u zemlji i susjedstvu, pjesničkim suradnjama te o tome je li činjenica ili zabluda da pjesništvo odnedavno doživljava rast popularnosti pogotovo među mlađom čitateljskom publikom.


(Ana Profeta)
11. 10. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble