Urban Cult
Cool tura
marketing

52. zagrebački salon - primijenjene umjetnosti i dizajn

52. zagrebački salon, istaknuta i ugledna nacionalna izložba recentnih likovnih ostvarenja, ove je godine posvećena primijenjenim umjetnostima i dizajnu.
Salon će svečano biti otvoren 5. listopada u 19 sati u Muzeju Mimara, a odabrani radovi umjetnika po izboru Ocjenjivačkoga suda te pozvanih od strane izbornika, moći će se razgledati do 28. listopada na više lokacija u gradu: u Muzeju Mimara (Rooseveltov trg 5), Muzeju za umjetnost i obrt (Trg republike 10), Školi primijenjene umjetnosti i dizajna (Trg republike 11), Galeriji ULUPUH (Tkalčićeva 14) te u javnim prostorima. 

Dio programa realizirati će se i u dvorani ADU (Frankopanska 22) u posebnom terminu. Organizator je ULUPUH. Središnja tema ovogodišnjeg Salona glasi (Ne)primjenjivost primijenjene umjetnosti

Uz nju će se održati dvije prateće tematske izložbe: Osmišljavanje revitalizacije kompleksa dvorca Jakovlje i ZS laboratorij te niz popratnih događanja. Snižava li primjenjivost umjetničku komponentu primijenjene umjetnosti – jedno je od pitanja koje problematizira ovogodišnji Salon kako bismo bili u mogućnosti razmotriti, pored ostaloga, složene međuodnose između usustavljenja čovjekovih aktivnosti i njegova prevladavanja. 

Oni se najjasnije očituju na polju umjetničkoga rada, napose pak primijenjenih umjetnosti. Izloženi radovi realizirani su u raznorodnim medijima; od grafičkoga dizajna, instalacija, produkt-dizajna, multimedije, kostimografije, nakita te različitih graničnih likovnih i vizualnih disciplina. 

Od  prijavljenih 111 autora i grupa autora sa prijavljena 203 rada odabrano je 70 autora i grupa autora sa 96 radova. 

Više na: http://www.52zagrebackisalon.com

(Ivan Horvat)
18. 9. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble