Urban Cult
Kazalište
marketing

Najava nove kazališne sezone u KNAP-u

Sezona 2017./2018. u kazalište Knap donosi brojne novitete. Mnogo zanimljivih predstava učinit će ovu jesen uzbudljivom i živom.
Osim predstava u vlastitoj produkciji kazalište Knap ove će godine kroz platformu Knap+ ugostiti brojne predstave nezavisnih kazališta i kazališnih grupa. Novitet u Knapu svakako će biti suradnja s međunarodnim festivalom lutkarstva PIF te drugim festivalima. Sezona će biti otvorena 15. rujna zagrebačkom premijerom predstave „Superjunaci“ kazališne družine Pinklec i Teatra Poco Loco. 

Zanimljive koreografije i borilačke vještine mladih umjetnika nikoga neće ostaviti ravnodušnim a posebno najmlađu publiku. U vlastitoj produkciji kazalište Knap priprema dva premijerna naslova koja garantiraju uspjeh. Prvi od njih je komedija „Kako ubiti suprugu/supruga bez suvišnih zašto“ prema tekstu talijanskog pisca Antonia Amurria a u režiji Borisa Kovačevića, provjerenog redatelja hit predstava poput Ja tata ili Žene su s Venere a muškarci s Marsa. 

Premijera ove predstave biti će 29. rujna, dok će je publika moći pogledati pretpremijerno već 22. rujna. Za konac godine kazalište Knap u koprodukciji s Gradskim kazalištem Zorin dom iz Karlovca priprema premijeru predstave „Dobri čovjek Bažulek“ pod redateljskom palicom Georgija Para. Predstava je to o malom čovjeku kojemu je život okrenuo leđa. Iz vještog pera Nine Škrabe te uz sjajnog Mladena Vasarya u glavnoj ulozi i mladu glumačku ekipu iz karlovačkog kazališta ova satira biti će žestoka kritika društvenih okolnosti, no publiku će nasmijati do suza.  

U sklopu platforme Knap+ u listopadu umjetnička organizacija Tragači u koprodukciji s Knapom priprema premijeru predstave „Nora – trenutak pobune“. Scenaristica i glumica Jelena Hađi Manov adaptirala je književni klasik Henrika Ibsena te ga stavila u kontekst današnjeg vremena.   

Početkom listopada po prvi puta u Knapu će se održati hvaljeni Festival prvih, u sklopu koga će na daskama kazališta Knap svoj rad „KONZUM/CONSUME“ predstaviti američki multimedijalni umjetnik, pisac i redatelj Kevin Doyl.   

U programu kazališta Knap ove sezone igrati će i reprizni naslovi poput legendarne uspješnice Smisao života gospodina Lojtrice, koja ne silazi s repertoara već 11 godina, zatim nagrađivane predstave: Amateri, Koltovi generala Pattona te Nevjerojatan događaj.   

Novom politikom kazalište Knap otvorilo je širom svoja vrata te će kroz brojne suradnje osvježiti program, biti podrška mladim umjetnicima i nezavisnim organizacijama, vratiti najmlađu publiku u svoje gledalište. Ova sezona donosi brojne nove naslove u repertoar kazališta Knap i zato… poziva se vjernu staru i novu publiku da se pridruži u još jednoj bogatoj i zanimljivoj kazališnoj sezoni u kazalištu na „periferiji“!   

Raspored svih predstava u rujnu možete pogledati klikom na link http://www.knap.hr/kazaliste/program.asp(Maja Radeljić) 

13. 9. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble