Urban Cult
Književnost
marketing

Sirijska autorica knjiga za djecu Nadine Kaadan u Booksi

U subotu, 9.9. u 19 sati u klubu Booksa, u organizaciji nakladnika Izvori, gostovat će nagrađivana sirijska autorica knjiga za djecu Nadine Kaadan. Povod njenom dolasku je predstavljanje višejezičnog izdanja njezine knjige-slikovnice Harun i Jasmin / Harun in jasmin / Harun und Jasmin.
Nadine Kaadan objavila je u arapskome svijetu već 15 dječjih knjiga vođena uvjerenjem, još od svojih školskih dana, da su ilustrirane priče za djecu najbolji način širenja kulture čitanja u arapskome svijetu. 

Sve su njezine dječje knjige inspirirane bogatim sirijskim kulturnim naslijeđem. Na ovoj večeri predstavit će se tri izdanja iste knjige, a svako izdanje je dvojezično: arapsko-hrvatsko, arapsko-slovensko, arapsko-njemačko. S Nadine Kaadan na predstavljanju će razgovarati Željka Mandić.

Ova izdanja su dio projekta Story Time – Connecting People With the Power of Art - u kojem sudjeluju partneri iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Hrvatske, a koordinator projekta je zagrebački nakladnik Izvori

Projekt sufinancira program Europske unije Kreativna Europa. Namjena cijelog projekta je lakše uklapanje i prihvaćanje djece izbjeglica  u novu (europsku) sredinu u kojoj su se našli zbog nesretnih prilika u njihovim zemljama.   

Razgovor će se odvijati na hrvatskom i engleskom jeziku, a ulaz je besplatan.

(Ana Profeta)
8. 9. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble