Urban Cult
Književnost
marketing

Ana Opalić i "Brsalje" u Booksi

U petak, 8. rujna u 19 sati u klubu Booksa predstavit će se knjiga Brsalje svestrane umjetnice Ane Opalić.
Brsalje je serija analognih crno-bijelih fotografija koje Ana Opalić počinje snimati 1996. godine, a prikazuju uvijek isti kadar – površine mora i neba razdijeljene točno po sredini linijom horizonta i uokvirene stijenama. 

U potpunoj odsutnosti bilo kakvih ljudskih tragova, u svojoj pročišćenoj kompoziciji prizor se doima kao da je na kraju svijeta. Knjiga je objavljena u sunakladništvu Ane Opalić i Ureda za fotografiju. Vizualno oblikovanje potpisuju Ivana Vučić i Tom Jura Kaćunić (Hamper studio). 

Uvodni tekst potpisuje povjesničarka umjetnosti i viša kustosica Umjetničke galerije Dubrovnik, dr. sc. Rozana Vojvoda. Na predstavljanju će govoriti dr. sc. Rozana Vojvoda (Umjetnička galerija Dubrovnik) , Ivana Vučić (Hamper studio), dr. sc. Sandra Križić Roban(Institut za povijest umjetnosti i Ured za fotografiju), Slaven Tolj(umjetnik, ravnatelj MMSU Rijeka) i Boris Greiner (likovni kritičar i dizajner) te autorica. 

Gošća večeri bit će glazbenica Nina Romić. Predstavljanje se organizira u sklopu Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida.

(Ana Profeta)
6. 9. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble