Urban Cult
Književnost
marketing

Zagreb Reads Europe u Booksi

Ovoga četvrtka, 7.9. u 19 sati u klubu Booksa gostovat će strip autorica Ulli Lust čiji je autobiografski strip Danas je posljednji dan ostatka tvog života (Fibra, 2016.) pokupio svu silu priznanja i nagrada (ICOM, Max und Moritz, Artémisia, Ignatz, LA Times Book Award for Graphic Novels, nagradu za mladu nadu na festivalu u Angoulêmeu). 
Riječ je o "stripu ceste" koji bilježi dvomjesečno putovanje sedamnaestogodišnje Ulli i njezine prijateljice, nimfomanke Edi, bez novca i dokumenata  kroz kronotopije suvremene Europe, od Beča, preko Alpa, Verone, Rima i Napulja do Sicilije.   

Matko Vladanović, voditelj strip tribina u sklopu programa Zagreb Reads Europe s autoricom će razgovarati o strip-sceni njemačkoga govornoga područja, o berlinskoj kulturnoj sceni, o nezavisnom stripu u raljama ekonomije, o suradnji s legendarnim Fantagraphicsovim urednikom Kimom Thompsonom, o strip-novinarstvu, erotici, o nadolazećoj trotomnoj autobiografiji i ostalome.   

Gostovanje se organizira u suradnji s Festivalom svjetske književnosti. Ulaz je besplatan, a razgovor će se voditi na engleskom jeziku, bez prijevoda.


(Ana Profeta)

5. 9. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble