Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvorenje izložbe VIDI, PIVO! / LOOK, BEER! izložba ilustracija s etiketa regionalnih craft piva

Otvorenje izložbe VIDI, PIVO! / LOOK, BEER! izložba ilustracija s etiketa regionalnih craft piva, održati će se u petak, 1. rujna 2017.g. u 21.00 sat, HUIU galerija u Zagrebačkoj 27 – Pula.
Gosti otvaranja izložbe 1. rujna bit će Vedran Klemens, Maja Maar i lokalni pulski autor Nadan Sarvan.   Izložba "VIDI, PIVO! / LOOK, BEER!" u ovom, nadamo se tek prvom, izdanju predstavlja radove ilustratora i dizajnera iz Hrvatske, Srbije i Slovenije. 

Na izložbi se mogu vidjeti ilustracije sljedećih autora: Vedran Klemens (Pivnica Medvedgrad) / Maja Maar (Visibaba) / Boštjan Potočnik (Tektonik) / Nadan Sarvan (Gortan) / Tamara Jencek (Reservoir Dogs) / Maj Mlakar (Bura Brew) / Nemanja Jehlička, Biskoteka, Sretan Bor, Bratislav Milenković, Aleksandar Milivojević-Angel, Davor Gromilović, Slavimir Stojanović-Futuro, Kosara Dangić Melentijević, Insomnia-Stanislav Mirković, Metaklinika, Becha-Vesna Pešić, Valentina Brković, Marko Prokić, Jelena Sanader, Nikola Radojčić, Dejan Micić, EmaEmaEma, Super Timor (svi za Kabinet pivovaru).    

Posebna nam je čast što će se na izložbi “premijerno” moći vidjeti etiketa za pivo Vragec pivnice Medvedgrad autora Vedrana Klemensa.   Već neko vrijeme svijetom vlada pomama za craft pivom, a zadnjih nekoliko godina taj trend zahvatio je i našu regiju. Kako bi se pivari svojim proizvodima istakli od konkurencije na policama i primamili poglede i grla znatiželjnika, morali su pribjeći jedinom logičnom rješenju, dakle, obratiti se kreativcima. Po uzoru na ostatak svijeta, na scenu su stupili ilustratori, dizajneri, tipografi... i etiketama pridodali neuobičajene boje, oblike, maštu i umjetnost.  

Pivari su se pomirili s time, štoviše, inzistirali na tome, da njihove etikete postanu kreativno igralište bez ograda i pravila.   Kao rezultat toga na izložbi "VIDI, PIVO! / LOOK, BEER!" imamo priliku vidjeti neke od najprepoznatljivijih i hvalevrijednih rezultata proizašlih iz tih digitalnih i analognih pješčanika. 

U velikim formatima promotrit  ćemo sve detalje koje kriju one etikete zbog kojih zastanemo u trgovini,  ili pak, kao znalci, pohvalimo poznanika na izboru, uz namjeru da mu se pridružimo u degustiranju nektara koji ta kreativnost predstavlja.   Jer, samo po sebi se nameće -  kreativno pivo zaslužuje kreativnu etiketu.   

Otvaranje izložbe, a i sama izložba, ujedno su i najava za 3. Medulin Craft Beer Festival, koji se održava u Medulinu 8. i 9.rujna 2017. Tako će samo otvaranje izložbe biti obogaćeno raznolikom ponudom craft piva uz velikodušnu podršku organizatora festivala.


(Kristina Nefat)

30. 8. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble