Urban Cult
Film
marketing

Goran i Ne gledaj mi u pijat nagrađeni na Filmskom festivalu u Herceg Novom

Na 31. Filmskom festivalu Herceg Novi – Montenegro film festival, koji se od 1. do 7. kolovoza održao u Herceg Novom, Goranu Nevia Marasovića dodjeljena je Nagrada Živko Nikolić za najbolji film, a Hana Jušić je za Ne gledaj mi u pijat nagrađena Zlatnom mimozom za režiju. 
Dugometražni igrani film Goran Nevia Marasovića prikazan je u sklopu programa 'Kino Orjen' koji daje presjek najzanimljivijih stilskih i žanrovskih iskoraka ostvarenih tijekom prošlogodišnje produkcije. 

Nagrada Živko Nikolić, ujedno i najvažnija nagrada festivala, dodjeljuje se najhrabrijem i najuzbudljivijem filmu programa, a Goran je prema ocjeni žirija 'rijedak i poseban u kinematografijama regije. On smjelo zaobilazi ustaljeni povijesni – politički – ideološki okvir u kojem nastaju ovdašnji filmovi, te je primjer hrabrog žanrovsko/stilskog iskoraka, ukazujući na smjer u kojem bi u budućnosti mogli nastati neki novi, svježi i drugačiji filmovi s ovih prostora', navodi se u obrazloženju. 

Ove godine o najboljem filmu programa odlučivao je žiri u sastavu Đorđe Milosavljević (predsjednik žirija), Sunčica Unevska i Stefan Bošković.  

Debitantski dugometražni igrani film Ne gledaj mi u pijat prikazan je u sklopu glavnog natjecateljskog programa festivala u Herceg Novom, a Zlatna mimoza za režiju Hani Jušić je pripala zbog 'suverene i suptilne orkestracije svih stvaralačkih sastavnica tog dirljivog filma'. Žiri je odluku donio u sastavu Milcho Manchevski (predsjednik žirija), Nataša Ninković, Ines Tanović, Zrinko Ogresta i Ivan Salatić.  

Oba naslova, koja su nastala uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, iza sebe imaju mnogobrojna priznanja i prikazivanja na festivalima diljem svijeta. Dodajmo kako su se na festivalu prikazali i dugometražni igrani filmovi Ustav Republike Hrvatske Rajka Grlića, manjinska hrvatska koprodukcija Oslobođenje Skoplja RadeDanila Šerbedžije (hrvatski koproducent je Igor A. Nola iz MP filmske produkcije) te kratkometražni fimovi Pino Josipa Lukića, Fabijan Lovre MrđenaTanja Jasne Nanut, Srami se Darie Blažević i Terarij Hane Jušić.  

Sve ostale detalje potražite na službenim stranicama festivala

(Ivan Horvat)
10. 8. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble