Urban Cult
Kazalište
marketing

Dvije kultne komične predstave Zijaha A.Sokolovića na Velikom Brijunu

Kazalište Ulysses ugostit će i ove će sezone jednog  od najomiljenih glumaca jugoistočne Europe – Zijaha A. Sokolovića, koji će nastupiti u Ljetnom kinu na Velikom Brijunu s dvije svoje kazališne produkcije: komičnom monodramom „Glumac…je glumac…je glumac“ 9. kolovoza te višestruko nagrađivanom komedijom A. P. Čehova „Medvjed“ 10. kolovoza, koju izvodi uz pratnju ljubljanskog jazz tria „Lolita“.
Impresivan glumački i autorski put Zijaha A. Sokolovića bilježi više od pedeset filmova, dvanaest televizijskih serija, stotine uloga na kazališnim pozornicama, više od šezdeset nagrada za umjetnički rad, edukacijske teatarske projekte te autorstvo monodrama koje su od ovog  glumca, redatelja i sveučilišnog profesora stvorile neku vrstu teatarske institucije naših prostora. 
 
Monodrama  “Glumac… je glumac… je glumac”, kultna je predstava koja se igra već 40 godina i izvedena je gotovo 1600 puta,a  o kojoj je u svijetu napisano više od 500 kritika i tekstova. Premijerno je izvedena na MESS-u u Sarajevu 1978. godine, a otad ju je, osim Zijaha A. Sokolovića, igralo još 19 glumaca na pet jezika u dvadeset zemalja svijeta.
Predstava punog naziva „Medvjed - komedija kao šala, a šala za džez trio i jednog glumca u deset slika“, prema djelu A.P. Čehova, kombinacija je predstave i glazbenog koncerta, u kojoj glumac ostvaruje interakciju s instrumentima, na način da instrumenti obnašaju funkciju likova u predstavi, odnosno da glumac funkcionira kao dodatni instrument na koncertu. 

Komedija „Medvjed“ premijerno je izvedena 1997. godine u Ljubljani, a od tada je uz veliki uspjeh gostovala diljem Europe i svijeta.  Osvojila je preko 20 nagrada na mnogobrojnim prestižnim festivalima i manifestacijama, od kojih se ističe Grand Prix za režiju u Moskvi i 10 Grand Prix nagrada na međunarodnim festivalima.
Ulaznice za obje predstave moguće je kupiti na recepciji Nacionalnog parka Brijuni u Fažani, putem internetske stranice Kazališta Ulysses te na prodajnim mjestima Eventima.
Brod iz Fažane za Veliki Brijun polazi u 20:00 sati. 

(Sonja Staničić)

8. 8. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble