Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Mie Maraković u Laubi

Otvorenje izložbe Mie Maraković - Oblici u nastajanju, održati će se u petak 4. kolovoza u 20 sati u Laubi.
Izloženi radovi su poput slagalice čiji se dijelovi mogu ispremještati kako god želimo, a zbroj uvijek ostaje isti, no ako oduzmemo i samo jedan dio, potpuno ćemo narušiti ravnotežu. Upravo težnjom za takvim postizanjem harmonije Mia odašilje dojam jedne čvrstine, stabiliteta, a ne kontradiktornosti. Radovi autorice funkcioniraju u cjelini poput nužnog zajedništva, kod nje nema riječi o avangardnom projektu, gotovo obvezujućem uzoru, već o mjestu u kojem ne postoji red, ili ako postoji, on je moguć na bezbroj načina. Zanimljivo je kako je Mia organski povezala atomizirane detalje sasvim različitih rukopisa i motiva.
— Iz predgovora Tanje Škrgatić 

Mia Maraković (1990) završila je srednju školu Primijenjene umjetnosti i dizajna. Godine 2014. završila je preddiplomski sveučilišni studij Likovna kultura na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i stekla naziv sveučilišne prvostupnice edukacije likovne kulture. Trenutno je apsolventica na diplomskom sveučilišnom studiju (smjer slikarstvo). 

Sudjelovala je na likovnim kolonijama na Visu, Rovinju, Zaprešiću, Gusakovcu, Oroslavlju, Plemenitašu (Gorski Kotar). Dosad je imala tri samostalne izložbe (Galerija Oko, Osijek; Academia Moderna, Zagreb; Galerija Pikto, Zagreb) te tridesetak skupnih izložbi: u Zagrebu, Makedoniji, Srbiji, Đurđevcu, Samoboru, Varaždinu i Zaprešiću. Dobitnica je Rektorove nagrade 2016. godine za projekt Život ispod Sunca i Posebne nagrade u sklopu izložbe Student International Art Biennial (Makedonija). 


(Jelena Pavlinušić)
2. 8. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble