Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba radova "To mi miriše na prevaru"

U galeriji "Pik" u Rabu, u subotu, 29. rujna u 21 sati, otvara se izložba radova iz zbirke Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci "To mi miriše na prevaru".
Izložba prikazuje radove autora Belizara Bahorića, Marine Banić, Slavka Grčka, Ive Kalina, Ivana Kožarića, Mile Kumbatović, Gorana Štimca, Vladimira Dodiga Trokuta.
  
Potrošačko društvo i konzumerizam, svijet industrijske i serijske proizvodnje, nude neiscrpnu količinu sadržaja koji nadahnjuje umjetnike i potiče njihovu potrebu za stvaranjem. 

Radovi sačinjeni od industrijski proizvedenih predmeta, od limenki osvježavajućih pića, kartonske ambalaže i komadića metala, do raznoraznih nedefiniranih i teško raspoznatljivih oblika uporabnih predmeta koji su svoju osnovnu funkciju izvršili i spremni su za bacanje, poslužili su kao inspiracija za stvaralačku kreativnost izloženih autora. 

Riječ je o potrošnim i potrošenim predmetima koji su stavljeni u novi, umjetnički kontekst što im daje drugačije značenje i likovnu estetiku. U nekima od predstavljenih radova iščitava se ekološki sadržaj kao bitan element suvremenog društva.  

Izložbu je uredila Vilma Bartolić, viša kustosica Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Izložba se u rabskoj galeriji "Pik" može pogledati od 29. srpnja do 17. kolovoza 2017.
 
U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Rab, izložbu priređuju Udruga LivingstoneMuzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

(Ivan Horvat)
27. 7. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble