Urban Cult
Glazba
marketing

Wasted Generation druga predgrupa Gunsima

Legendarni Guns N' Roses koji će nastupiti u zagrebačkoj Areni  24.09.2010.g. kao drugu predgrupu odabrali su Wasted Generation, hard rock bend iz Osijeka.
U velikoj konkurenciji domaćih bendova koji su se borili za ovu veliku čast, Wasted Generation je definitivno pokazao da u Hrvatskoj ima sjajnih mladih bendova, a njihovu je kvalitetu i prepoznao jedan od najboljih rock bendova na svijetu. No, to ovom hard rock bendu nije samo čast već i ostvarenje snova jer su upravo Gunsi bili izvor njihove inspiracije i jedan od poticaja da osnuju bend. 

Na glazbenoj sceni pojavili su se 2002. godine kao svojevrsna reakcija na loše stanje na domaćoj hard rock sceni. Wasted Generation je u svojim počecima obradama popularnih bendova  iz 70' i 80' poput Guns n' Roses, Deep Purple, Led Zeppelin, Whitesnake, Aerosmith, AC/DC i sl., stvorio svoj stil, koji se kasnije primijenio i na autorske pjesme.

2002. godine,  troje tinejdžera osnovalo je bend kojemu se ime mijenjalo kroz par godina sa završnim oblikom na engleskom jeziku "Wasted Generation". Dinko Pleša (gitara/vokal), Igor Milaković (gitara) i Alen Valinčić (bubnjevi) započeli su eksperimentirati sa rock glazbom prvenstveno svirajući obrade iz 80-ih. Bendu se uskoro pridružuje kolega iz srednje škole, basist Petar Španjić.

Četiri godine poslije, iz benda odlazi Igor Milaković, a njegovo mjesto upotpunjuje Hrvoje Hleb, Dinkov kolega iz glazbene škole. U gotovo isto vrijeme, na koncertu u Donjem Miholjcu sasvim se slučajno susreću sa danas popularnim Zoranom Mišićem (finalist showa Hrvatska traži Zvijezdu 2009. g.), koji nakon samo par zajedničkih probi postaje glavni vokal benda, te tada nastaje jedna od najprepoznatljivih pjesama benda - Swingirl.

U listopadu 2007. godine, Hrvoje Hleb radi fakultetskih obaveza odlazi iz benda, te u bend dolazi gitarist Krešimir Arambašić. Početkom 2008. godine iz benda odlazi frontmen Zoran Mišić, te bend počinje eksperimentirati bez pjevača, prilikom čega nastaje instrumentalna pjesma "Skeletons in the closet", nazvana projektom Red Light District.

Nakon kratkog vremena bendu se priključuje Roni Rengel iz Virovitice, pjevač visokih vokalnih sposobnosti koji uspijeva pomaknuti bend na jednu višu razinu, što rezultira i prvim albumom pod nazivom "Wasteland". Aktualne novosti i pjesme benda mogu se pronaći na www.myspace.com/wastedgenerationx .
 
Ulaznice za dugo očekivani koncert mogu se kupiti na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima i to samo parter i tribine po cijeni od 299 kuna, dok su FAN PIT i lože rasprodane.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble