Urban Cult
Izložbe
marketing

Posjetite Školski muzej!

Hrvatski školski muzej organizator je izložbe Kad bi drveće hodalo. Ostavština Grigora Viteza u Hrvatskom školskom muzeju“ koju možete pogledati utorkom, srijedom i petkom od  10 do 17 sati, četvrtkom od 10 do 20 sati, a subotom od 9 do 14 sati.
Izložba „Kad bi drveće hodalo“ prvi put prezentira široj javnosti sačuvanu književnikovu ostavštinu, osobne dokumente, autobibliografije, dokumente, rukopise, korespondenciju, fotografije… donirane Hrvatskom školskom muzeju 2012. godine ljubaznošću gospođe Olge Vitez Babić, kćeri Grigora Viteza. 

Izložba vodi posjetitelja kroz pjesnikov život i vedrinom, duhovitosti i razigranosti Vitezove lirike osvaja djecu, a u odraslima budi sjećanja na bezazlenost i ljepotu igre, mašte i slobode djetinjstva. Autorica izložbe je muzejska savjetnica i arhivistica Sonja Gaćina Škalamera, a likovni postav izložbe potpisuje Nikolina Jelavić Mitrović.   

Hrvatski školski muzej otvoren je 1901. godine, a svoj stalni postav otvorio je na Svjetski dan učitelja, 5. listopada 2000. u kojem je izloženo oko 1000 eksponata koji govore o školstvu od druge polovice 19. do početka 20. stoljeća. Muzej je jedini specijalizirani muzej za područje školstva u Hrvatskoj.  

(Marijana Bračić)
14. 7. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble