Urban Cult
Izložbe
marketing

Anto Kajinić: "Putovanje kroz bjeline"

Otvorenje izložbe Anto Kajinić: "Putovanje kroz bjeline" održati će se u četvrtak, 6. srpnja 2017. u 18 sati u MSU galeriji.
„Kad je jednom vjetar bio puno ljut i onda je grančica od drveta skroz umrla i otišla je od drveta a jedna je grančica ostala na drvetu kad je to bilo“, 100x140cm, iverica, bijeli vodeni lak, 2017.   

Kajinićevo slikarstvo vraćanje je na jednostavne oblike izražavanja, ponajprije bliske dječjem rukopisu, lišene pretjerane deskripcije, kojim ukazuje na nemoć umjetnika da promjeni i popravi svijet koji ga okružuje, onim što najbolje zna – umjetnošću. Svojim slikarstvom, samozatajno, Kajinić želi dati impresiju vremena u kojem živi, duboko promišljajući svijet oko sebe i u sebi. 

U suodnosu sa slikom, kao svojim najintimnijim zapisom, umjetnik se u kontemplativnom okruženju vlastitoga radnog prostora kroz čin slikanja dovodi do odsutnosti želje, otvarajući prostor čistoj misli neopterećenoj zahtjevima i ograničenjima. Na izložbi je predstavljeno 37 radova iz novoga umjetnikova opusa. Cijela izložba, prema zamisli autora, postavljena je tako da prati ritam organizacije motiva na slici. 

Grupirajući slike uz rubove zida, naglašavajući središnji prostor odsutnošću sadržaja, izložbeni prostor MSU galerije postao je živa slika koja posjetitelje vodi na putovanje kroz bjeline.

(M.K.)
2. 7. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble