Urban Cult
Kazalište
marketing

Eurokaz slavi 30-tu obljetnicu premijerom predstave Plac Cai shichang

U Zagrebačkom plesnom centru priprema se izvedbeni projekt Plac, koprodukcija Eurokaza, Zagrebačkog plesnog ansambla  i Zagrebačkog plesnog centra, u koreografiji jedne od najpoznatijih koreografkinja azijskog suvremenog plesa, Kineskinje Wen Hui, i izvedbi plesačica Zagrebačkog plesnog ansambla.
Kroz prizmu kumica sa zagrebačkih i pekinških tržnica te njihova položaja nekoć i danas, projekt Plac istražuje i umjetnički predstavlja životna iskustva žena u neizvjesnim socioekonomskim uvjetima suvremenog društva, promjenu prirode njihova rada, način na koji promjene tržišta utječu na njihove živote te mijenjaju kulturni identitet lokalnih zajednica i društva u cjelini.
 
Premijera Placa održat će se u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10/1, 3. srpnja u 21 sat, na dan kada je prije 30 godina održana prva predstava na Eurokaz festivalu.
U foajeu će biti otvorena retrospektivna izložba Enfants terribles nikad ne stare, a nakon izvedbe u dvorištu ZPC-a i relativno skromno proslavljena tri desetljeća djelovanja Eurokaza.
 
Reprize: 4. i 5. srpnja u 21 sat.

(M.K.)
16. 6. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble