Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvorenje izložbe Safe Zone galerija Siva

Galerija Siva, poziva vas na otvorenje izložbe Safe Zone autorskog dvojca ResnerGrimani  u četvrtak, 08. lipnja od 20.00 sati.
Galerija Siva ovog puta postaje polazna točka za ispitivanje teritorija i interpretaciju teritorija kao prostora slobode, afirmacije, sustava, van sustava, distopije, javnog, privatnog, državnog, gradskog, skrivenog, skloništa, ruševine, graničnog, urbaniziranog. 

Dio izložbe će isto tako biti dislociran u napušteni zaboravljeni prostor nekadašnje tvornice lijesova u Klaićevoj ulici. SAFE ZONE kao ideja propitivanja teme teritorija, granica, kulture, društvenih i rodnih uloga, narcisoidnosti i selfie kulture, te traženja „sigurne zone“ koja se može definirati unutar samog pojedinca, odnosa, grupe i na kraju konkretnog fizičkog prostora unutar društva i države te kontroliranih teritorija. 

Dvojac ResnerGrimani trenutno radi na projektu koji propituje teritorij Europske unije i migracija, te položaj kojoj se različite poetike i kulturološki odnosi prema rôdnom transformiraju u dijalog animusa i anime žene i muškarca unutar ovog civilizacijskog, kulturnog, političkog sistema.. A kreativan čin u paru jedna je posebna vrsta svečanosti u. Interdisciplinarnošću i site specific radovima reinterpretira se i odnos galerijskog i ne-galerijskog prostora.

Postavljeni u politički i teritorijalni europski kontekst, identitet reflektiramo i na virtualni prostor takozvane selfie - kulture. U tom odnosu odraza i projekcija u virtualnom razvija se igra između regionalnog – lokalnog specifičnog identiteta i globalnih obrazaca urbanog identiteta i looka. Posredstvom Interneta lako se dolazi do publike i mogućnosti komunikacije preko medija digitalne fotografije, teksta, videa, ali ona prava direktna komunikacija izostaje i tjelesnost se svjesno i naglašeno pronalazi u nekoj vrsti umjetničke narcisoidne igre. 

Cilj izložbe je prikazati slojevitost ovog multimedijalnog projekta, kao i rezultate istraživanja sfere rada u dvoje Postav je zamišljen kao multimedijalna instalacija: video projekcije, crteži, fotografije i instalacije kojima se transformira galerijski i javni prostor.

(Sanja Burlović)
7. 6. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble