Urban Cult
Kazalište
marketing

Svečana premijera predstave Mušica u Art kinu Grič

Remek djelo talijanskog glumca i komediografa Angela Beloca Ruzzantea, Mušica (La Moschetta), komedija petočinka o lijepoj Ruzzanteovoj ženi Betiji, za koju se otimaju kum Menato i vojnik Tonin, u režiji  Gorana Ribarića, bit će premijerno izvedena u Art kinu Grič, u subotu, 10. lipnja, s početkom u 20 sati. 
Sjajnu glumačku ekipu čine: Ana Vilenica (Betija), Matija Čigir (Menato), Domagoj Janković (Tonin), Ljubo Zečević (Ruzzante) i Miro Gugić (Trubadur). Kostime je izradila Marita Ćopo, a scenografiju Vitold Košir. 

Za fotografiju je zaslužan Martin Horvat (Eventers), a  Bernarda Cesar i Marija Juza iz kreativne platforme Organizam  potpisuju dizajn vizualnih komunikacija, dok su marketinške i PR aktivnosti povjerene Ivanki Bičak.  

U osnovi radnje predstave je ljubavni zaplet:  Betija, lijepa i mlada seljanka, sa svojim mužem Ruzzanteom nastanila se u Padovi. Njihov kum Menato uzaludno moli  Betiju da obnove nekadašnju ljubavnu vezu. Budući da ni na koji način nije uspio steći Betijinu naklonost, odlučuje pribjeći lukavstvu: nagovori Ruzzantea da se preobuče u stranca i iskuša tako ženinu vjernost. Međutim, Betija prozre Ruzzanteovu prijevaru te pobjegne u susjednu kuću vojnika Tonina, podrijetlom iz Bergama, koji joj je također udvarao. Menato i Ruzzante odlučuju preoteti Betiju. Naposljetku, strašljivi se Ruzzante sakrije, Menato izbaci Tonina i ponovno ostvaruje svoje ljubavne želje. Komedija završava povratkom Betije Ruzzanteu, ali i s jasnom naznakom da će ubuduće Menato biti stvarni gospodar situacije. Tko je koga, kako i zašto - osnovne su teme ovog renesansnog komada, lascivne komedije u kojoj se u središtu radnje nalaze novac i seksualnost. 

Ovo je komedija o muškarcima koji žele tuđe žene i o ženama koje vole više muškaraca. O ljudima koji se žele domoći tuđih dragocjenosti. 

Dramski komad koji zadire u mnogobrojne ljudske slabosti, a kojima nema granica, u ljudske odnose jednog specifičnog vremena, baš poput ovog našeg, gdje u konačnici ipak pobjeđuje onaj najsnalažljiviji i najmudriji. Premijera predstave se odvija u produkciji Kazališne družine Bastien, a uz financijsku potporu Gradskog ureda obrazovanje, za kulturu i sport Grada Zagreba. Produkcijska podrška i partner predstave je kreativna platforma Organizam. 
Ulaz na premijeru isključivo je s pozivnicom.    

(Ivanka Bičak)
7. 6. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble