Urban Cult
Glazba
marketing

Koncert legendarnog Jimmyja Stanića u dvorištu Pogona Jedinstvo

Jimmy Stanić, legenda hrvatske glazbene scene začinit će koncertom u dvorištu Pogona, u subotu, u 3.lipnja, cjelodnevnu Jedinstvenu vrtnu zabavu
Tik pred zalazak sunca, u romantičnoj atmosferi Trnjanskog nasipa Jimmy će razgaliti šlagerima, rasplesati swingom i dixielandom i nasmijati svojim poznatim smislom za humor.  U kombinaciji sa suprugom Barbarom Trohar za mikrofonom glazbeno će ga pratiti izuzetna trojka Scharf Trio; Mario Igrec (gitara), Mladen Baraković (bas) i Julije Đula Njikoš (klavir).


Dobitnik Porina za životno djelo ove je godine proslavio 88. rođendan i obilježio 50-tak godina karijere, a i dalje neumorno nastupa - kao jedan od prvih i pravih showmana na ovim prostorima. Njegov nedavni koncert u Močvari, osim što je napunio klub do zadnje stolice i komada poda, privukao je i nekoliko generacija koje veže ljubav prema Jimmyjevim pjesmama, ali i prema njegovim karakterističnom stand-up showu. Prije i poslije Jimmyja zagrijava nas i hladi DJ D-Gree sa selekcijom šlagera isključivo s vinila.

Uhvatite svoje mjesto pod zvijezdama kako bi poslušali zvijezdu, od 20 sati, uz slobodan ulaz!

Koncert Jimmyja Stanića, u organizaciji Pogona - Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade i Kluba Močvara šlag je na kraju Jedinstvene vrtne zabave, cjelodnevnog programa radionica i druženja, koja će se održati 3. lipnja u dvorištu Pogona Jedinstvo. Dan počinje u 11 sati s radionicom izrade zmajeva u kućnoj radinosti, a prve uratke, uz malo vjetra, polaznici će moći odmah isprobati na Savskom nasipu. Prijavite se na radionicu putem emaila radionice@upogoni.org. U 13 sati Cirkorama će izvesti polusatni Cirkuskabaret - kolaž cabaret cirkuskog karaktera, a nakon predstave djeca će moći isprobati cirkuske rekvizite.


Sklonite se od popodnevne vrućine u mrak Velike dvorane Jedinstva, od 16 do 20 sati, i pogledajte zanimljivu filmsku građu koja za temu ima kvart Trnje. Za sve Trnjane kao i za filmofile, arhitekte, urbaniste bit će prikazano sedam filmova eminentnih autora različitih generacija i poetika koje je odabrao Željko Scotti. U 17 sati kreće radionica održavanja bicikala, prava radionica za one koje žele dovesti svoj bicikl u top formu.


Kao zagrijavanje za Jedinstvenu vrtnu zabavu već tjedan dana u Pogonu Jedinstvo djeca i šest umjetnika iz različitih dijelova Europe smišljaju nove igre i izrađuju kućice za ptice. Ove dvije radionice, Igralište i Galerija kućica za ptice dio su europskog projekta Corners, platforme za umjetnike i publiku koju oblikuju i pokreću kulturne organizacije na rubovima Europe. Nakon dva tjedna rada, odnosno građenja ne sasvim običnih kućica za ptice koje istovremeno služe i kao male umjetniče galerije, umjetnici će s polaznicima radionice otvoriti izložbu Galerija kućica za ptice i prikazati svoje radova. U Igralištu, umjetnici će zainteresiranima prenijeti svoja znanja o igrama koje su naučili igrati na drugim mjestima u Europi i pozvati ih da im se pridruže u igranju novoosmišljenih hibridnih igara. Kroz izradu beskrajnog arhiva igara Igralište želi provjeriti mogu li se ostvariti nove veze i načini komunikacije na temelju iskustava o igrama koja svi posjedujemo i dijelimo.

Uz sve ovo, kolektiv Artuditu će cijelog dana oslikavati zapadnu fasadu Jedinstva.

(K.D.)
31. 5. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble