Urban Cult
Film
marketing

Zagrebačka Booksa ugostila filmske umjetnike na predstavljanju programa nadolazeće revije

Književni klub Booksa ugostio je predstavnike medija i ljubitelje filma kojima su organizatori predstavili četvrtu Reviju kratkih filmova – Kratki na brzinu, koja je već tradicionalno započeo u Zagrebu 6. svibnja, a program se zatim nastavlja u Svetom Ivanu Zelini od 7. do 11. lipnja.
Program Revije predstavili su koordinatorica odnosa s javnošću Dora Biroš, koordinatorica festivala Ana Marija Marinov, programski direktor Zorko Sirotić te umjetnički direktor Toma Zidić koji s ponosom najavljuje najraskošniji i najveći program pripremljen do sada. Predstavljene su i dvije članice žirija ovogodišnje  Revije, a to su animatorica Martina Meštrović te mlada kantautorica i glazbenica Sara Renar. 

Predsjednica žirija bit će direktorica Innsbruck Film Campusa Evelin Stark, koja će s umjetnicama Martinom Meštrović i Sarom Renar odlučivati o pobjednicima. U zagrebačkom Dokukinu KIC će se 6. lipnja predstaviti i ovogodišnji partner, međunarodni festival dokumentarnog filma Visions du Réel iz Švicarske. Nakon projekcije bit će moguće razgovarati s uvaženim gostima iz Švicarske, a kao posebni gost nam se pridružuje uvaženi producent i redatelj Nenad Puhovski, ujedno i direktor međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox. 

U Svetom Ivanu Zelini revijski program počinje 7. lipnja kazališnom predstavom "Struktura zaborava" koja je kao eksperiment na granici proširenog kina nastala u produkciji festivala Sedam dana stvaranja. Natjecateljski program se otvara 8. lipnja kratkometražnim animiranim filmom redateljice Eve Cvijanović „Ježeva kuća“ u kojemu je glas posudio Rade Šerbedžija, a autor glazbe je Darko Rundek. Premda je ovogodišnja selekcija filmova bila vrlo izazovna, ujedno je potvrdila razvoj i kvalitetu hrvatskog kratkog filma. U glavnom natjecateljskom programu odabrana su 53 kratkometražna filma i pet finalista Croatian Short Pitcha. „Ovogodišnja selekcija nam je bila uvjerljivo najzahtjevnija i najteža ali time i najslađa. 

Dugo smo čekali ovakvo branje filmova i projekata. Kada kažemo da smo sretni i ponosni na hrvatski kratki film u ovome trenutku tada to stvarno nije kuriozitet već to mislimo zahvaljujući kolektivnoj energiji hrvatske kratkometražne scene u svojoj cijelosti.“ – izjavio je Toma Zidić, umjetnički direktor revije Kratki na brzinu. Kroz retrospektivu studentskih filmova imat ćete priliku zaviriti u genijalni um jednog od najznačajnijih živućih europskih redatelja i najvećeg švedskog uz Ingmara Bergmana – Roya Anderssona.  

Program se ostvaruje u suradnji s Roy Andersson Productions, Švedskim Filmskim Institutom i Veleposlanstvom Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj. Nakon projekcije Roya Anderssona, navratite u Galeriju Sv. Ivan Zelina i poslušajte „Late Night Film Talks”, gdje će sugovornici biti redatelj i bivši ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar, te redatelj i scenarist Ognjen Sviličić.

(Mato Rajić)
19. 5. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble