Urban Cult
Film
marketing

Subversive Festivala će biti zatvoren sa projekcijama pobjedničkih filmova Wild Dreamer

Kako je i objavljeno na službenim stranicama, zbog bolesti autora otkazana je projekcija filma Glede & unatoč (Hrvatska, 2017., 96’) autora Marine Banićević i Saše Stanić, kao i razgovor u kojem su trebali sudjelovati Viktor Ivančić, Boris Dežulović, Predrag Lucić, Marina Baničević, Saša Stanić, Boris Pavelić i Dragan Markovina. 
Umjesto s filmom i razgovorom o feralovcima, Subversive Festival zatvorit će se projekcijama pobjedničkih filmova Wild Dreamer, a koje su se dodjeljivale prošlog vikenda 14. svibnja.   

Više o dodijeljenim nagradama pronađite na linku:
http://subversivefestival.com/sf17/dodijeljene-nagrade-wild-dreamer-10-subversive-film-festivala/.   

Riječ je o tri filma, a projekcije istih možete pogledati u subotu 20. svibnja na svečanom zatvaranju ovogodišnjeg Subversive Festivala, i to u sljedećim terminima:   
U 19.30h u kinu Europa kreću Kwassa Kwassa redatelja i Bezness as Usual redatelja Alexa Pitstra.   

 - Kwassa Kwassa, Danska, 2015., 17’ DCP U Kwassi Kwassi lokalci izrađuju „nestabilni brod“ (kwassa kwassa) kako bi prešli smrtonosnu udaljenost koja razdvaja komorski otok Mayotte, francuski prekomorski teritorij i najudaljeniji dio EU-a od susjednih otoka u arhipelagu; simbolično putovanje u bolji život.   

 - Bezness as Usual / Bezness as Usual, Nizozemska/Njemačka/Švedska/Švicarska/Tunis, 2016., 93' DCP   
U osamdesetima tunisko ljetovalište Sousse bilo je ultimativna meka europskih turistkinja u potrazi za prolaznom avanturom s lokalnim galebovima. No neki od istih tih galebova praktički su prosuli svoje sjeme po čitavoj Europi – od Laplanda do Nizozemske i Švicarske jer su na vrućim plažama i hotelskim sobama Soussea bili začeti njihovi sinovi i kćeri, rođeni devet mjeseci nakon što su se njihove partnerice vratile iz vrućeg Tunisa u svoje hladne i maglovite europske zemlje. Plod jedne od tih kratkih veza bio je i autor ovog prokleto duhovitog filma Nizozemac Alex Pitstra, rođen kao Karim Alexander Ben Hassen, koji se vraća u Sousse kako bi pokušao izgraditi odnos sa svojom proširenom obitelji koja ga tretira kao bogatog zapadnjaka spremnog da odriješi kesu.
https://www.youtube.com/watch?v=FnmyQWLwr2k      

U 21.30h u kinu Europa počinje projekcija filma Grlo srce trbuh redateljice Maud Alpi.   

- Grlo srce trbuh / Gorge coeur ventre, Francuska, 2016., 82’ DCP 

Junak filma zaposlen je u jednoj klaonici, u najtežoj noćnoj smjeni. Gazde su ga naoružale električnom palicom, iako on preferira milovati životinje koje vodi u smrt. Poput Marcellova doksa Bella e perduta, tako i Alpi pretvara životinje u punokrvne karaktere koji plaču. No Alpi ne želi igrati na metafore, već je strogo fokusirana na intenzivan pogled. Njezin je film dirljiv lijep bez obzira na odbojnost i teror koji proizvodi lokacija u koju postavlja protagonista, s nevjerojatnim spojem nježnosti i bajkovitosti, ranjivosti i izgubljene mladosti. 
https://www.youtube.com/watch?v=1JEvTAAoMgQ   
Cijena ulaznice po projekciji je 20 kuna.

(Nikola Jelovečki)

19. 5. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble