Urban Cult
Glazba
marketing

Koncert  Tamare Coha Mandić i Diane Grubišić Ćiković 

U Velikoj dvorani Arheološkog muzeja u Zagrebu u petak, 19. svibnja s početkom u 20 sati, cjelovečernji će koncert održati dvije istaknute hrvatske glazbenice - Tamara Coha Mandić na flauti i Diana Grubišić Ćiković na harfi.
Koncert pod nazivom "Putovanje kroz vrijeme" održava se u sklopu Glazbenog ciklusa Rane glazbe u Arheološkom muzeju u Zagrebu, a cijenjenoj će se publici predstaviti djelima M. Amorosija, J. S. Bacha, C. Ph. E. Bacha, T. Uhlika, J. Laubera i V. Persichettija.

Ulaz na koncert uz kupnju ulaznice za Muzej.

TAMARA COHA MANDIĆ / flauta

Tamara Coha Mandić završila je studij flaute na Akademiji za glasbo u Ljubljani, u klasi prof. Rudija Poka.  Usavršavala se kod prof. Roberta Doona (Njemačka). Završila je poslijediplomski specijalistički studij flaute na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (prof. Renata Penezić). Odmah nakon diplome postaje solo flautistica u Simfonijskom orkestru Hrvatskog radija i televizije.
Tamara Coha Mandić ostvarila je brojne nastupe s renomiranim umjetnicima i komornim ansamblima  u zemlji i inozemstvu. Već 14 godina svira u duetu sa harfisticom Dianom Grubišić Ćiković s kojom 2008. objavljuje  nosač zvuka " Slow motion".  Godine 2004. objavila je svoj prvi nosač zvuka u nakladničkoj kući Orfej. Na njenom prvom CD-u nalaze se koncerti dvaju hrvatskih skladatelja, Rudolfa Matza i Mladena Tarbuka, koje je izvela uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a.  Suosnivačica je (zajedno s Renatom Penezić) i članica Zagrebačkog ansambla flauta, koji posljednjih godina ostvaruje uspješne nastupe u zemlji i inozemstvu.
Članica je i ocjenjivačkih sudova na flautističkim natjecanjima.

DIANA GRUBIŠIĆ ĆIKOVIĆ / harfa

Studij klavira završila je 1988. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Marije Gvozdić Horvat. Studij harfe završila je1994. godine na Akademiji za glasbo u Ljubljani, u klasi prof. Rude Ravnik Kosi. Usavršavala se na međunarodnim majstorskim školama za harfu kod prof. Catherine Michel (Francuska) i prof. Patrizie Tassini (Italija). Poslijediplomski studij harfe završila je na Visokoj školi za glazbenu umjetnost "Ino Mirković" u  Lovranu, u klasi prof. Irine Petrovne Pašinskaje (Moskva/ Rusija). Održala je brojne solističke koncerte u zemlji i inozemstvu. Nastupa i u komornim sastavima, a više od 20 godina bila je solo harfistica Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.  Od 1994. do 2006.  godine predavala je harfu na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci. Od 2002. godine je docentica, a od 2015. godine izvanredna profesorica harfe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Članica je ocjenjivačkih sudova državnih i međunarodnih harfističkih natjecanja te voditeljica međunarodnih harfističkih seminara.


(Hana Ivezić)

19. 5. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble