Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvorenje izložbe Nataše Ljubetić Tomić u GD

Otvorenje izložbe Nataše Ljubetić ''Fantomske vibracije – diskurs'' održati će se u petak, 19. 5. u 20 sati u Galeriji Događanja.
"Naziv izložbe Nataše Ljubetić „Fantomske vibracije“ upućuje na pojam lažnog osjećaja vibriranja mobilnog telefona, koji se javlja zbog stalnog iščekivanja nekog oblika interakcije. Izloženi radovi  svojevrsni su work in progres, nastavak šireg ciklusa nastalog na umjetničinom putu na likovnu koloniju. Realizirani su u specifičnoj tehnici koju je autorica razvila tijekom godina eksperimentiranja i pod utjecajem školovanja u Italiji, a radi se o slikanju vodenim lakovima na jednoj ili dvije grafofolije.

Kao odraz stalne intimne mobilne prepiske s partnerom tijekom putovanja, u prošlom se ciklusu kao motiv pojavljuje komunikacija s vanjskim svijetom, koji kao da prolazi pored umjetnice i promatrača blijedo i gotovo nezapaženo dok je glavni, neprikazani fokus usmjeren na mobilni uređaj i iščekivanja poruka. 

Umjetnica se bavi upravo elaboracijom perceptivno zanemarenog krajolika koji, iako je glavni motiv rada, ostaje njegova sporedna tema. Nasuprot tome, na ovoj se izložbi  umjetnica koncentrira na sam tematski fokus ciklusa - virtualnu komunikaciju mobitelom, koja iako slikarski nezanimljivija, sada postaje glavni motiv rada" piše u katalogu izložbe Josipa Bubaš.
 

(Anja Planinčić)
17. 5. 2017.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble