Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba DIZAJN DALIBORA MARTINISA 70-ih i 80-ih u Splitu

U utorak 16. svibnja 2017. u 20 sati u MULTIMEDIJALNOM KULTURNOM CENTRU (Dom Mladih) u Splitu otvara se izložba KRIVOTVORINE, DEZINFORMACIJE I SMRZNUTE SLIKE – DIZAJN DALIBORA MARTINISA 70-ih i 80-ih. Riječ je o proširenoj verziji izložbe prvi put prikazane u HDD galeriji u veljači i ožujku ove godine, a njeno gostovanje u Splitu organiziraju Platforma 9,81 i HDD u partnerstvu s MKC-om. Kustosi izložbe su Marko Golub i Dejan Kršić.
Izložba Krivotvorine, dezinformacije i smrznute slike predstavlja pregled dizajnerskog rada jednog od najznačajnijih hrvatskih konceptualnih i medijskih umjetnika, Dalibora Martinisa, kojemu je prije svega nekoliko mjeseci priređena i velika retrospektiva u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti. Riječ je većinom o izložbenim plakatima realiziranima u kontinuitetu od ranih 70-ih do kasnih 80-ih godina za Galeriju suvremene umjetnosti (današnji MSU) u Zagrebu, filmskim plakatima za autore kao što su Rajko Grlić i Lordan Zafranović, ali i referentnim umjetničkim projektima idejno bliskim Martinisovoj dizajnerskoj produkciji.


Izložba uključuje i takozvane televizijske grafike (telope) koje je Martinis dizajnirao u suradnji sa Sanjom Iveković za Radioteleviziju Zagreb 70-ih. Kao i nedavna mini-retrospektiva Željka Borčića u HDD galeriji i retrospektiva plakata Gorkog Žuvele upravo održana u Galeriji umjetnina u Splitu, ova izložba također otvara i iznimno zanimljivu temu konceptualne umjetnosti i dizajna.


Povodom izložbe, u srijedu 17.5. u 11 sati u prostorima Odjela za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu (Zagrebačka 3), jedan od kustosa izložbe, Marko Golub, održat će predavanje pod naslovom Ovaj plakat nije dobar plakat – Grafički dizajn i konceptualna umjetnost.


Izložba ostaje otvorena do 26/05/2017
Radno vrijeme: 14 – 21h (svaki dan osim nedjelje)

(M.K.)
15. 5. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble