Urban Cult
Književnost
marketing

Održan sastanak gradonačelnika M. Bandića i predstavnika Grada Zagreba s predstavnicima glavnih hrvatskih nakladničkih kuća

Povodom jučerašnjih vijesti o slomu uglednog hrvatskog knjižarskog lanca Algoritam gradonačelnik Milan Bandić u petak, 12. svibnja, sazvao je hitan sastanak sa zagrebačkim nakladnicima kako bi razgovarali o tome što Grad Zagreb u ovom trenutku može učiniti da se ublaže negativne posljedice za čitav sektor te kako ubuduće olakšati njihovo poslovanje u Zagrebu. 
Problemi Zajednice nakladnika i knjižara svakako zaslužuju puno veću pozornost i brigu svih institucija u Hrvatskoj imajući u vidu neprocjenjivu važnost ove djelatnosti za hrvatsku kulturu u cjelini. Grad Zagreb ovom inicijativom te konkretnim mjerama koje će poduzeti na dobrobit nakladnika želi biti svijetlim primjerom ne samo nadležnim ministarstvima nego i drugim gradovima i lokalnim zajednicama u Hrvatskoj.   

Stoga su doneseni sljedeći zaključci i odluke koji su od prisutnih nakladnika srdačno pozdravljeni:  
  1. Gradonačelnik je donio odluku da se nakladnicima i knjižarima omogući zakup poslovnih prostora u vlasništvu Grada Zagreba po 1 kunu, također, pričuva će iznositi isto tako 1 kunu.
 
  1. Pod istim uvjetima davat će se u najam prostori na Interliberu na Zagrebačkom velesajmu.
 
  1. Sudionici ovog sastanka apeliraju na Ministarstvo kulture i Ministarstvo državne imovine da mjere iz točke 1. iz ovog zapisnika primijene na poslovne prostore u vlasništvu Republike Hrvatske te da razmotre druge mogućnosti pomoći nakladnicima.
 
  1. Tijekom sljedećeg tjedna održat će se sastanci s nakladnicima u Gradskom uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo te u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport kako bi se razmotrile dodatne mogućnosti pomoći nakladnicima.
    
Sastanku koji je održan u zgradi Gradske uprave, uz gradonačelnika Milana Bandića i Ivicu Lovrića, pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport nazočili su i; Slavko Kojić, pročelnik Gradskog ureda za financije, Damir Lasić, pročelnik Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada, Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo; Gordana Mikulić, voditeljica Odjela za poslovne prostore i poslove zakupa; Ante Žužul, Školska knjiga d.o.o., Milana Vuković Runjić, Vuković &Runjić; Neven Antičević, Algoritam d.o.o.; Zdenko LjevakNaklada Ljevak d.o.o.; Mišo Nejašmić, Jesenski&Turk d.o.o.; Miro Petric, Alfa d.o.o.; Mladen Zatezalo, V.B.Z. d.o.o.; Zvonimir Čimić, Znanje d.o.o.; Slavko Kozina, Naša djeca d.o.o.; Željko Marić, Profil d.o.o.; Bojan Vidmar, Mozaik knjiga d.o.o. i  Romeo Vrečko, Fokus komunikacije d.o.o.

(M.K.)
12. 5. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble