Urban Cult
Glazba
marketing

Psihodelični Škoti The Cosmic Dead i zagrebački FJODOR

Uz genijalne škotske psihodelične rokere THE COSMIC DEAD, 11. svibnja nastupit će i nakon točno dvije godine, zagrebački psych-space noizeri FJODOR koje prati glas Pink Floyda na steroidima u Vintage Industrial Baru.
THE COSMIC DEAD (Glasgow) 
Četveročlani heavy psych rokeri The Cosmic Dead osnovani su 2010. godine u Glasgowu da bi već 2011. godine izbacili 'Psychonaut' – digitalno izdanje sa 4 pjesme koje su zapravo jamovi sa probi. Nekoliko mjeseci kasnije, njemačka etiketa 'Who Can You Trust'  objavila je taj 'demo' i na kazeti. Napisali smo 4 pjesme, ali koje ukupno traju 80 minuta, a polovica tog vremena se odnosi na zadnju stvar 'Father Sky, Mother Earth'.

Danas su ipak ušli malo u okvire šire publike, ali malo. Na zagrebačkom koncertu promovirat će šesti studijski album 'Psych Is Dead', koji je službeno izašao 21. travnja, a tematizira  međuzvjezdana putovanja sumornim svemirom.   

  FJODOR (Zagreb) 
Fjodor, pshihodelični/space/noiz bend iz Zagreba čija je glazba nastala pod utjecajem različitih glazbenih žanrova kao što su krautrock, jazz, noise, space, elektronika, metal, balkanska i orijentalna te suvremena i klasična glazba, osnovan je 2006. godine kao trio, dok su momentalno'apgrejdani' na četiri člana. Samostalno su izdali dva albuma: “I” (2008.) i “Riding through the Black Hole” (2011.), dok se posljednji studijski uradak “St. Anthony’s Fire”(2013.) može nazvati konceptualnim albumom u obliku jedne 45-minutne pjesme koja je utjelovljenje čistog instrumentalnog progresivnog rocka pomiješanog sa psihodeličnim rifovima i space synthevima. 

Tijekom godina, bend je odradio nekoliko europskih i balkanskih turneja te dijelio pozornicu s bendovim poput Zechs Marquise, Dukatalon, Belgrade Noiz Society i Oresund Space Collective. Za Fjodor kažu da zvuče kao rani Pink Floydi na steroidima, a trenutnu postavu benda čine: Ivan Beuc – gitara, Aljoša Reljić – bubnjevi, Marko Plešnik – bas i Siniša Mraović – gitara/synth.

(Matija Trupinović)

2. 5. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble