Urban Cult
Izložbe
marketing

Likovni susret na Palmižani

U organizaciji Dagmar Meneghello i Galerije Remek-djela iz Zagreba održat će se Likovni susreti na na Pamižani od 21. do 28.4. 2017. 
Sudjelovat će 13 umjetnika iz Sarajeva Amra Zulfikarpašić, iz Vršca Živko Grozdanić Gera, iz Novog Sada Slavko Krunić, iz Beograda Marko Tubić, iz Zagreba Alana Kajfež, Helena Ohnjec, Petar Ćujo, Toni Franović, Nikolina Ivezić , Petar Hranuelli, iz Varaždina Nikola Vudrag, iz Osijeka Andrej Tomić i iz Splita Tisja Kljaković Braić 

Tema ovogodišnjeg Likovnog susreta je AKT — prikaz nagog ljudskog tijela u različitim položajima, pokretima i držanjima; tema umjetničkih djela od prapovijesti do danas, prikazan samostalno ili unutar kompozicije; u različitim materijalima i svim slikarskim i kiparskim tehnikama. 

Više o umjetnicima na stanici Galerije Remek-djela http://www.remek-djela.com/aktivnos...
Obitelj Meneghello stvarala je više od jednog stoljeća turistički kompleks na otoku Klement, koji krasi spoj prirodnih ljepota i kulturnog sadržaja. Eugen Meneghello kao vlasnik velikog obiteljskog posjeda od oko 300 hektara, radio je na stvaranju arboretuma i izgradnji ljetnikovca za turiste još u 19. stoljeću. 

Kontinuitet obiteljske tradicije nastojali su očuvati njegovi potomci, Toto Meneghello zajedno sa suprugom Dagmar. Danas, najstariji član obitelji Dagmar Meneghello vodi jedno od najljepših turističkih ljetovališta Hrvatske. Uspjela je okupiti najveća imena hrvatske umjetnosti i sačuvati njihova djela, na taj način stvorila je pravu umjetničku koloniju. Priredila je nekoliko stotina izložbi u njezinoj umjetničkoj galeriji na Palmižani, gdje se pružila šansa da se otkriju mladi talentovani umjetnici.


(P.H.)
16. 4. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble