Urban Cult
Kazalište
marketing

Predstava studenata glume u klasi Krešimira Dolenčića i Ivice Boban

U utorak, 4. travnja 2017. u dvorani F22 Akademije dramske umjetnosti održat će se diplomska predstava Mutter Courage i njezina djeca Bertolta Brechta, koju izvode studenti 2. godine MA studija glume u klasi redatelja doc.art Krešimira Dolenčića, prof.emerite Ivice Boban i asistentice Morane Novosel
Riječ je o glazbeno-scenskoj izvedbi koja uključuje i originalnu glazbu Paula Dessaua (uz Brechtove stihove).

Predstavu izvode studenti glume Gloria Dubelj, Tena Nemet Brankov, Fabijan Pavao Medvešek, Filip Sertić, Iva Šimić, Ivan Čuić, Lucia Stefania Glavich Mandarić, Robert Budak i  Andrej Kopčok. Orkestar Muzičke Akademije, u punom sastavu čine  Barbara Turk i Lucija Kovačević (flaute), Peter Firšt (truba), Tomislav Jelavić (gitara), Krešimir Lulić (harmonika), Robert Čunko, Štefan Đurković (udaraljke) i dirigent Stjepan Vuger. Glazbeni dio, korepeticije i studij uloga pripremio je Stjepan Vuger

Glazba za Mutter Courage, smatra se jednom od najzahtjevnijih partitura u cjelokupnom Brechtovom opusu, kako za orkestar, tako i za glumce, pa se stoga vrlo rijetko izvodi u svom izvornom obliku. Ova predstava je hrvatska praizvedba teksta sa orkestrom u punom sastavu, kao i svih pjesama u cjelini, što u predstavi gradskog kazališta Komedija 2005., također u režiji Krešimira Dolenčića, nije bio slučaj.
 
Mutter Courage i njezina djeca smatra se jednom od velikih drama 20. stoljeća, ali i jednim od najbitnijih anti-ratnih komada uopće. Anna Fierling, poznatija pod nadimkom Mutter Courage (Majka Hrabrost), upregnuta u kola sa svojom djecom prati bojišnice Tridesetogodišnjeg rata, preživaljavajući uz sitnu trgovinu i vlastitu snalažljivost. Prateći njezin put kroz ratišta, suočavamo se ne samo sa gubitcima koje donosi rat, već i sa visokom cijenom preživljavanja.

Ovim projektom nastavlja se uspješna međufakultetska suradnja koja uz studente Akademije dramske umjetnosti i Muzičke akademije uključuje i studentice kostimografije na Tekstilno - tehnološkom fakultetu Evu Karakaš i Mirjam Krajin. U predstavi je sudjelovao i Šime Kunčić sa Akademije likovne umjetnosti.
 
Predstava će se održati u dvorani F22 – Novoj akademijskoj sceni u Frankopanskoj 22.  Javna generalna proba održat će se u nedjelju, 2. travnja u 20h, a reprizne izvedbe 24. i 26. travnja 2017., također u 20h.

Ulaz na sve izvedbe je slobodan.
(K.D.)
1. 4. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble