Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba “Okupljanja” Ane Kovačić

U Galeriji AŽ, 17. ožujka 2017. u 19h otvara se izložba “Okupljanja” Ane Kovačić. Izložba je otvorena do 5. travnja 2017.
"Izložba Ane Kovačić okupljanje je prijašnjih okupljanja. To je, naposljetku, meditacija o prostoru i vremenu. Sama se izložba održava u određenom prostoru i traje određeni vremenski period. Ali radovi od kojih je ona sastavljena odnose se na druga mjesta i na točno određena vremena u kojima je došlo do točno određenih okupljanja. 

A neka od tih okupljanja i sama su rekonstrukcije drugih vremena i drugih prostora: Hrvati u Stuttgartu, u Njemačkoj koji izvode tradicionalne plesove na novoj lokaciji, u neizvjesnoj sadašnjici; radnici koji se vraćaju na bivše radno mjesto i rekonstruiraju tradicionalnu marendu. Izložba - kao i okupljanja predstavljena u njoj - uključuje mnogostruke prostorne, vremenske i lingvističke prijevode: seoskih navika u grad, kulinarskih svečanosti na otvorenom u ateljee i prostore galerije, hrvatskih plesova u južnu Njemačku, pa i samog ovog teksta (s engleskog na hrvatski)." - iz predgovora Thomasa Crowleya

Ana Kovačić rođena je 1986. u Zagrebu. 2010. Završila je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 2013. nove medije na odsjeku za Animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2014. član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. 2016./2017. boravi na rezidencijalnom programu na Akademie Schloss Solitude, Stuttgart, Njemačka, 2011. je studijski boravila na London Metropolitan University, London, UK i University of Ulster, Belfast, UK, a 2009. na Indiana University of Pennsylvania, Indiana, PA, SAD. Od 2007. izlaže samostalno i skupno. 2015. osvojila je nagradu festivala Vizura Aperta u Momjanu. 2016. nominirana je za T-HT nagradu, a 2013. za nagradu Essl. Radovi joj se nalaze u kolekciji Erste banke.

U svom radu istražuje povezanost između osobne i kolektivne memorije, te način na koji je memorija upisana u naša tijela i prostore u kojima živimo.   


(K.D.)
15. 3. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble