Urban Cult
Glazba
marketing

Seine ovaj četvrtak u Začaranoj Močvari

Seine ovog četvrtka 9. 3. sviraju u klubu Močvara, a koncert počinje u 22 sata.
SEINE (Zagreb)

Nakon neprežaljenog prestanka djelovanja noise-pop grupe Vlasta Popić, gitarist, tekstopisac i kantautor Ivan Ščapec nastavlja svoj kreativni put pod imenom svog vječnog glazbenog projekta Seine koji je nastao još u srednjoškolskim danima. Seine tijekom djelovanja prolazi razne faze, od Ivčinog solo nastupa protkanog nježno-agresivnom senzibilnošću, preko freak-folk dua zajedno s Tenom Rak (Vlasta Popić) koja na sebe preuzima pjevanje bek-vokala, sviranje harmonike i udaraljki do sadašnjeg tria kada se pridružuju Dimitrij Mekotanović (Vlasta Popić, Radost) i Boško Mijušković (Straight Mickey & the Boyz, Škrtice), poznata lica regionalne punk scene. 

Nakon izdavanja prvog solo albuma naziva "2007-2009" (2011.), početkom 2016. Seine izbacuje svoj prvi bendovski singl "Kritika čistog razuma", te počinju svirati koncerte kao punokrvni bend, a nedugo zatim vrlo brzo izlazi i sljedeći sjajan singl "Šilo" . U srpnju 2016. odlaze na Demofest u Banja Luku te u konkurenciji od 450 bendova osvajaju prvo mjesto i produkciju i snimanje debi studijskog albuma, a vrijedi izdvojiti i odličan prošlogodišnji nastup u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Nakon toga je uslijedila srednjo-europska turneja gdje je Seine odsvirao 16 koncerata u 17 dana, a vrativši se, ušao u studio i snimio album koji je trenutno u procesu miksanja. Za 2017. najavljene su još dvije europske turneje te izlazak albuma na jesen. Svoju glazbu su iz nehaja počeli nazivati dark-post-folk.

Seine - Kritika čistog razuma
https://youtu.be/G5jMLjwYD_Q

Seine - Šilo
https://youtu.be/xpcIiAXUbc4


VEDRAN ŽIVKOVIĆ (Zagreb) 

Vedran Živković bivši je član upokojenog benda Mokre Gljive, a trenutno je aktivan u bendu Nemeček. U solo nastupima koristi brač/basprim i loopove kako bi stvorio atmosferu koja je na pola između onog što je bilo prije nas i onog što je sad, a nekad dotakne i ono što će biti.

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić. 

(Danijel Badanjak)

8. 3. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble