Urban Cult
Kazalište
marketing

Zadarska uspješnica ''Ostavljam te'' stiže u kazalište Komedija

U petak, 3. ožujka u 19:30 sati u Kazalištu Komedija pogledajte novu uspješnicu HNK Zadar OSTAVLJAM TE prema motivima Edwarda Albeeja „Marriage play“ u režiji Matjaža Latina.
Predstava prema motivima Edwarda Albeeja 'Marriage play' u režiji Matjaža Latina premijerno je izvedena 8. prosinca 2016. te je odmah izazvala sjajne reakcije publike, medija i kazališne kritike u Zadru, ali i na gostovanjima u Hrvatskoj.     

Jasna Ančić i Alen Liverić tumače glavne uloge u ovoj predstavi koja je istovremeno toliko dirljiva i duhovita. Tema iz bračnog života neobično je aktualna te nudi mnoge situacije u kojima se mogu prepoznati svi bračni parovi.  Predstava govori o odnosu muškarca i žene koji su braku već 30 godina, a počinje rečenicom iz naslova: ''Ostavljam te!''.

Te se riječi nastavljaju provlačiti kroz opsesivnu igru ovog bračnog para. U predstavi zapravo pratimo svojevrsnu inventuru njihovog odnosa koja se u jednom trenutku pretvara u reality show u kojem nastupaju bračni par, voditeljica, bračni savjetnik i glazbenici.

''To je jedna vrlo intimna priča dvoje ljudi koji su trideset godina u braku u kojem za to vrijeme svašta prolaze. Tako prolazimo i mi na sceni. Mislim da je formula uspješnosti te predstave zato što se mnogi u njoj prepoznaju. Bio je to jedan vrlo kreativan proces zahvaljujući redatelju i mom dobrom prijatelju Matijažu Latinu s kojima sam već radio nekoliko predstava. U nju smo ugradili i dosta privatnih stvari iz naši stvarnih života.“, rekao je Alen Liverić.   

U ulozi voditeljice pojavljuje se Žana Bumber, u ulozi bračnog savjetnika Mimi Zadarski, a tu su i glazbenici Ivan Ivić na klavijaturama te Jadran Dučić Ćićo na bubnjevima. Glazbenici se tijekom izvedbe nalaze na pozornici zajedno s glumcima i svojim live izvedbama daju poseban začin ovoj predstavi.

Matjažu Latinu, režija predstave ''Ostavljam te'' prva je suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zadru, a do sada je režirao više od 70 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja su osim kazalište još i televizija te film, režija i gluma.     

Najava gostovanja HNK Zadar, OSTAVLJAM TE:
petak 24.3. HNK SPLIT
petak 31.3. Mostar-  Mostarsko proljeće 2017, XIX. Dani Matice Hrvatske,.     

(Erika Krapinec)   
2. 3. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble