Urban Cult
Književnost
marketing

Promocija knjige Darka Lukića

Predstavljanje nove knjige prof. dr. sc. Darka Lukića održati će se u petak, 3. ožujka u 18 sati u dvorani F22 (Nova akademijska scena, Frankopanska 22).
Knjigu će, uz autora, predstaviti: Eugenia Ehgartner, urednica, recenzentice prof. dr. sc. Milena Dragičević Šešić i prof. dr. sc. Sibila Petlevski.
 
Darko Lukić, redoviti profesor u trajnom zvanju na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, u ovoj knjizi obrađuje teme kao što su inkluzivno kazalište, primijenjeno kazalište kao oblik izvedbenog angažiranja i predstavljanja osoba s invaliditetom i kroničnim bolestima, zatim s tim usko povezano terapijsko kazalište (područja psihodrame i dramske terapije, kazališta u bolnicama i izvedbe povezane s paljativnom skrbi) zatim segment izvedbenog predstavljanja socijalno različitih,  (siromašni, neobrazovani, stranci, useljenici), kao i kazalište za društveni razvoj, izvedbeni aktivizam te participativno (sudjelujuće) kazalište.
 
Dr. sc. Sibila Petlevski u svojoj je recenziji napisala kako je ovo “primjer izvrsno napisane znanstvene knjige udžbeničkog karaktera koja na pregledan, akribičan, znanstveno utemeljen i zanimljiv način pokriva specifično područje istraživanja na razmeđu teorije i prakse kazališnih i društvenih izvedbi koje je dosad bilo nedostatno pokriveno u hrvatskoj znanstvenoj literaturi”, dok je dr. sc. Milena Dragićević Šešić istaknula kako je sama studija ovoga područja “akademski aktivizam po sebi, ali onaj koji progovara (i pregovara) sa samim problemima društvenog humanizma u vremenima opće fluidnosti identiteta, ideja i ideologija, politika (umjetničkih i kulturnih), uključujući i one svima zajedničke – prekaritet, eksploataciju i globalnu ekonomsku i duhovnu oskudicu.”
 
Dr. sc. Nina Obuljen Koržinek u recenziji naglašava kako “knjiga predstavlja važan doprinos, ne samo kao prvi sustavni pregled teorije i tipova primijenjenog kazališta, već i kao vrijedna studija koja istovremeno s pregledom različitih tipologija i praksi, donosi pregled svih hrvatskih dionika, pojedinaca, kazališta, udruga i umjetničkih organizacija te njihovih projekata koji se mogu svrstati u različite tipove primijenjenog kazališta.”

(K.D.)
28. 2. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble