Urban Cult
Književnost
marketing

Krnja književnost: Marinko Koščec

U utorak, 28.2. u 19 sati, na tribini Krnja književnost u sklopu Booksinog Književnog budoara ovoga će puta gostovati Marinko Koščec, docent na Odsjeku za romanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. 
Koščec je autor šest romana, zbirke eseja i prijevoda suvremene francuske proze, studije o Houellebecqu i urednik antologije francuske kratke priče Mrmor u mraku. U studenom prošle godine njegovu je bibliografiju dopunio novi roman U potrazi za početkom kruga (Sandorf, 2016), već kritički pohvaljen. 

Voditelj tribine Tomislav Augustinčić u razgovoru s piscem krenut će od protagonista romana i njihovog kompliciranog života, teških odnosa, problematičnih obitelji te proširiti diskusiju na stanja koja jednako odlikuju naše današnje društvo koliko i specifične živote protagonista. "Ovo je tvoj život" rečenica je kojom počinje U potrazi za početkom kruga. Kakav je to život? 

Tema hrane proteže se kroz čitav roman i nameće pitanje koje je mjesto hrane danas u našim životima i što njome kompenziramo. Što sve, kako i zašto toliko "jedemo", kako gutamo lifestyle a kako književnost, neka su od pitanja o kojima će biti riječi na ovoj tribini.

(Ana Profeta)
27. 2. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble