Urban Cult
Kazalište
marketing

Premijera baleta "Tri sestre" u Teatru &TD

Premijera baleta Tri sestre redateljsko- dramaturškog dvojca Manojlović/Đula održat će se u četvrtak, 23. veljače u 20 sati u Polukružnoj dvorani Teatra &TD. Ulaz s pozivnicom.
Reprizna izvedba na rasporedu je 24. veljače.   

Inspiriran istoimenom dramskom uspješnicom A.P. Čehova cijeli je balet izgrađen na pauzama imanentnim Čehovljevoj dramaturgiji. U svom eseju o Čehovu, Raymond Williams Čehovljeve je likove okarakterizirao kao “generaciju koja čitavu noć sjedi i raspravlja o potrebi za revolucijom pa je sutradan ujutro preumorna da bi išta napravila, makar to bilo vezano uz vlastite trenutačne probleme". 

Ta nemogućnost pokretanja, nepomičnost (u mjestu i vremenu), patos stasisa i njegova translatacija u neverbalno, polazišna je točka ovog baleta, pojasnila je redateljica Natalija Manojlović.   
Deverbalizacija teksta drame s trima plesačicama, pokušaj je prijenosa atmosfere u kojoj ta nesposobnost djelovanja postaje radnjom drame. Alate za uprizorenje nedogađajnosti tražimo u redukciji ili eliminaciji govora, fizikalizirajući nemogućnost promjene kroz istraživanje ograničenih (po)kretanja ostarjelog tijela.    
Dramske situacije suprotstavljene su dinamici žuđenoga života koji bi podrazumijevao događaj, ali koji u dramskom tekstu ostaje prisutan tek kao budućnosna projekcija, kao neostvareni san, kao zamišljaj i iluzija. 

Sestre zapravo uživaju u samoj žudnji za promjenom, jer su prekrhke da bi promjenu pokrenule, dodala je Manojlović.   

Irina: Martina Tomić 
 Maša: Ivana Pavlović 
 Olga: Petra Chelfi   
 Režija: Natalija Manojlović 
 Dramaturgija: Ivana Đula 
 Zvuk: Hrvoslava Brkušić, Hrvoje Nikšić

(K.D.)
20. 2. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble