Urban Cult
Film
marketing

Podijeljene filmske nagrade u Herceg Novom

Filmski festival u Herceg Novom završen je u nedjelju navečer svečanom dodjelom nagrada, a među dobitnicima su i hrvatski redatelj Rajko Grlić, te glumci Rade Šerbedžija i Zrinka Cvitešić.
Glavna nagrada 24. po redu izdanja festivala, Velika zlatna mimoza za najbolji film, dodijeljena je filmu "Projekt Frankenstein" mađarskog redatelja Kornela Mundruczoa. Zlatna mimoza za režiju ravnopravno je dodijeljena Grliću, za film "Neka ostane među nama", te bugarskom redatelju Kamenu Kalevu za "Istočne igre".

Zlatna mimoza u kategoriji glavne muške uloge pripala je Šerbedžiji za ulogu u filmu "Sedamdeset dva dana" u režiji njegova sina Danila, a za glavnu žensku ulogu Zrinki Cvitešić za film "Na putu" bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić.

Posebno priznanje žiri je dodijelio autoricama filma "Neke druge priče", omnibusa sastavljenog od pet priča koje su snimile redateljice iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije i Makedonije. Film u kojem je sudjelovala i hrvatska redateljica Ivona Juka nagrađen je kao "ohrabrenje svim redateljicama u ovom dijelu svijeta, zbog originalnog pristupa da se pet žena ujedini u zajednički projekt".

Nagrada koja nosi ime dugogodišnjeg prvog čovjeka hercegnovskog filmskog festivala Milana Žmukića, za izuzetan doprinos afirmaciji Festivala, pripala je srpskoj dramskoj umjetnici Miri Banjac.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble