Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvorenje izložbe - Zvonimir Haramija Hans

Galerija Siva poziva Vas na otvorenje izložbe koprivničkog umjetnika Zvonimira Haramije Hansa pod nazivom Lo – Fi Garage Pop u petak 17.02.2017 od 20.00 sati. 
Hans se predstavlja kroz program Otvorene galerije serijom slika nastalih u protekle 2 godine. Većina slika rađena je tehnikom akrila na platnu, dok je manji dio u kombiniranoj tehnici (akril, sprejevi, kolaž) na dasci.

U ovom ciklusu slika autor inspiraciju pronalazi u stripu, pulp ilustraciji, street artu i pop kulturi od 40-ih godina prošlog stoljeća pa sve do suvremenog doba. Evidentno je da kroz ovaj ciklus slika autor nema namjeru otkrivati općepoznate činjenice nego se samo dobro zabaviti slikajući.

Glazba je također izvršila veliki utjecaj na autorov rad pa je i sam naziv izložbe nastao inspiriran jednim glazbenim podžanrom, a zapravo savršeno opisuje stil ovih slika. Lo- fi garage pop. Sirove i zabavne slike nastale u garažnoj produkciji u sebi nose utjecaj popa -arta i kiča specifičnog za stripove, reklamne plakate i naslovnice šund časopisa iz sredine prošlog stoljeća.

Zvonimir Haramija Hans diplomirao je 2007. na nastavničkom smjeru ALU u Zagrebu u klasi prof. Šiška. Bavi se slikarstvom, ilustracijom, animacijom i slikanjem murala. Izlagao je na skupnim i samostalnim izložbama ugl. u Zagrebu i Koprivnici. Trenutno živi i radi kao prof. likovne kulture u Koprivnici.

(Sanja Burlović)
14. 2. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble