Urban Cult
Glazba
marketing

Dog Eat Dog u Močvari

Dog Eat Dog, američki crossover pioniri i jedan od prvih bendova koji je kombinirao hardcore i rap, dolaze u zagrebačku Močvaru u subotu, 8. travnja.
Dog Eat Dog oformljeni su davne 1990. kad su Dave Neabore, Sean Kilkenny i John Connor napustili grupu Mucky Pup i počeli stvarati glazbu koju su uglavnom svirali po manjim klubovima u New Jerseyu i okolici. Za prve nastupe su koristili čak četiri različita imena, a pristupanjem Dana Nastasia odlučili su se za naziv Dog Eat Dog.   

  Dog Eat Dog – «No Fronts»   

Veliki proboj dogodio se 1994. objavom debuta, megasellera "All Boro Kings". Tad već s puno utakmica u nogama (uključujući primjerice i europsku turneju s Biohazardom) bend je preko noći postao globalna atrakcija najviše zahvaljujući hitovima poput "If These Are Good Times", "Who's The King" i "No Fronts", ali i izuzetno hvaljenim nastupima. Uz podršku MTV-a i radio stanica Dog Eat Dog u kratko vrijeme su postali jedan od najtraženijih bendova 90tih. Nikad u potpunosti prihvaćeni od isključivo hardcore publike zbog korištenja saksofona u svojim pjesmama “utjehu” su pronašli u fanovima kojima je mješavina hardcore, hip hop i skate kulture i glazbe bila itekako prihvatljiva. A tih je bilo jako puno.   

  Dog Eat Dog – “Who’s The King”   

U sljedećih desetak godina objavili su još tri studijska izdanja – “Play Games”, “Amped” i “Walk With Me” – i nastupali s ogromnim imenima kao što su Rage Against The Machine, Metallica, Ozzy Osbourne, Sepultura, No Doubt, Biohazard, Agnostic Front i Hatebreed. Nakon brojnih, što koncertnih, što studijskih postava posljednjih nekoliko godina Dog Eat Dog nastupaju kao četvorka u kojoj su osim originalnih članova Johna Connora (vokal) i Davea Neaborea (bas) još Brandon Finley (bubnjevi) i Roger Haemmerli (gitara). Proteklih sezona bend je nastupao obilježavajući godišnjice svojih izdanja, ali u 2017. plan je objaviti nove pjesme koje i sviraju na touru. U travnju i svibnju odsvirat će 23 europska koncerta, a u Zagreb dolaze 8. travnja u klub Močvara   Ulaznice Ulaznice u pretprodaji iznose 60 kn, a na dan koncerta 80 kn. U prodaju kreću od ponedjeljka, 13. veljače.  

Službena prodajna mjesta
  • Dirty old shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr  

(Sanjin Đukić)
11. 2. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble