Urban Cult
Književnost
marketing

Promocija romana HARMATAN

Novi ciklus književnih večeri u Zelenoj dvorani, kreće ovog petka, 27. siječnja20:00 sati, gostovanjem pisca, prevoditelja, urednika i suvlasnika ugledne izdavačke kuće Sandorf, Ivana Sršena, razgovorom o njegovom romanu Harmatan te stanju u izdavaštvu.
Obje teme su 'vruće' – Europu su preplavili imigranti, a izdavaštvo je 'na koljenima'.
Sršen je na samom izvoru: priča o mladoj imigrantici je i njegova osobna priča, a zašto, čut ćemo od njega samoga, kao i o borbi s nadležnima koji ionako loše stanje u izdavaštvu, svojim odlukama čine još gorim.

Junakinja romana Harmatan je nigerijska emigrantica Uhunoma koja je, nakon nekoliko godina lutanja Europom u potrazi za boljim životom, dospjela u njemački zatvor u Bavarskoj jer nije imala nužne 'papire'. Tema je aktualnija no ikad prije, a kroz Uhunomu i njezine odnose s ostalim zatrvorenicama, ulazimo u taj marginalizirani i mučan svijet u kojem kao u životu uopće, vlada zakon jačega.

O autoru: Ivan Sršen rođen je 1979. u Zagrebu gdje je diplomirao povijest i opću lingvistiku na Filozofskom fakultetu. Objavljuje novinarske članke, reportaže i kratku prozu u brojnim domaćim časopisima, bavi se književnim prevođenjem s engleskog jezika. Do sada mu je objavljena knjiga priča "Skela - bajke iz automata za kavu" i kulturnopovijesna studija "Povijest zagrebačkih knjižnica" u koautorstvu s Danielom Glavanom.

Od 2001. radi u knjižarstvu i izdavaštvu, a od 2004. radi kao urednik za nekoliko nakladničkih kuća (IBS, Mlinarec & Plavić, Konzor, Masmedia, Fortuna, Sandorf...).
Uredio je brojna publicistička izdanja iz područja glazbe, politike, ekonomije i književnosti. Objavljuje novinarske članke, reportaže i kratku prozu u brojnim domaćim časopisima, bavi se književnim prevođenjem s engleskog jezika. Od 1997. aktivno je uključen u rad i djelovanje nekoliko neprofitnih organizacija u sklopu kojih je osmislio i realizirao brojne projekte s ciljem poboljšanja kulturnog života, prvenstveno mlađe populacije.

Od 2007. godine je suvlasnik i urednik u nakladničkoj kući i agenciji za zastupanje hrvatskih pisaca u inozemstvu 'Sandorf'. Živi i radi u Zagrebu. 

O knjizi s autorom razgovarat će Ljiljana Pavlina


(K.D.)
26. 1. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble