Urban Cult
Kazalište
marketing

Dvije predstave ovog vikenda na Sceni Ribnjak

Nakon uspješne premijere, nove izvedbe predstave Davida Mameta: Oleanna očekuju vas u petak i subotu, 27. i 28. siječnja u 20 sati na Sceni Ribnjak, Park Ribnjak 1.
Nedjelja je već tradicionalno rezervirana za višestruko nagrađivanu predstavu M. Krleže: U agoniji.

Petak, 27. siječnja u 20 sati
David Mamet: Oleanna
Scena Ribnjak

Subota, 28. siječnja u 20 sati
David Mamet: Oleanna
Scena Ribnjak

Nedjelja, 29. siječnja u 20 sati
Miroslav Krleža: U agoniji
Scena Ribnjak

Predstava Oleanna nastala je u suradnji Putujućeg kazališta - PUK-a i Scene Ribnjak, kao autorski projekt Darka Stazića i Sare Stanić koji zajednički potpisuju prijevod teksta, režiju, dramaturgiju, scenografiju, kostimografiju, nastao je u

Ova borba između dva obrazovna sistema, starog i novog, dva načina poimanja odnosa, osobnih i poslovnih, rat između obrazovanja i bliskosti, ovaj napeti verbalno - fizički duel Davida i Golijata u učionici, ova britka Mametova duo drama počiva na pitanju tumačenja nijansi. U svijetu u kojem živimo bavimo se krupnim rezovima, oštrim potezima i velikim blokovima uspjeha i/ili neuspjeha, a genijalni Mamet vraća i upozorava: Vrag je u detalju! 

Taj detalj čini razliku u pitanju: što je naklonost, a što je seksualno uznemiravanje? Što je samoobrana i kada ona prelazi u agresiju? Što je zapravo intelektualna elita i do kuda ona može ići u svojoj nekonvencionalnosti? Koliko se mogu mijenjati i sebi prilagođavati pravila igre? Kad ćemo za iskakanje iz konvencije platiti i koliko? Napeto, brzo, intimno i javno istovremeno, a sve svedeno na mikrokozmos profesora i studentice u jednoj učionici.

Predstava "U agoniji" nastala je po tekstu Miroslava Krleže kao autorski projekt Nele Kocsis, Ozrena Grabarića i Darka Stazića. Predstava je rezultat suradnje PUK - Putujućeg kazališta i Centra mladih Ribnjak - Scena Ribnjak.
Za scenografiju je zaslužna Petra Kriletić, kostimografiju Marita Ćopo, a autor videa je Filip Šovagović.

Igraju: Nela Kocsic kao Laura Lenbachova koja je za ovu ulogu osvojila Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji glavne ženske dramske uloge, Ozren Grabarić kao dr. Ivan Plemeniti Križovec, a Darko Stazić utjelovio je lik Baruna Lenbacha.

Osvojene nagrade - Nagrada hrvatskog glumišta Neli Kocsis za najbolju žensku ulogu Laure Lenbachove; Nagrada Fabijan Šovagović Neli Kocsis za ulogu Laure Lenbachove; Nagrada Veljko Marinčić Ozrenu Grabariću za ulogu dr. Križovca na 23. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci; Nagrada Veljko Marinčić Neli Kocsis za ulogu Laure Lenbachove na 23. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci.

Rezervacije su moguće na 01/4814-719 ili na mail blagajna@scenaribnjak.hr.(Maja Vrbanić)

24. 1. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble