Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvorenje izložba Dimitrija Popovića

Galerija Klovićevi dvori na početku 2017. godine priređuje retrospektivnu izložbu svestranog likovnog umjetnika međunarodnoga ugleda i dobitnika niza nagrada i priznanja – Dimitrija Popovića. Otvorenje izložbe će biti u srijedu 25. 1. 2017. u 19 sati.
Renomirani  hrvatski umjetnik sa 60-ak samostalnih izložbi u zemlji i svijetu te mnoštvom nagrada i slikama u brojnim europskim kolekcijama, ovom se retrospektivom po prvi put predstavlja u svoj raznolikosti kao i cjelovitosti svog osebujnog stvaralaštva: od crteža, plakata, grafika i slika do asemblaža, skulpture/objekata, instalacija, performansa i publicistike. Prezentacija umjetničkog opusa u izboru autorice Biserke Rauter Plančić i samoga umjetnika pružit će presjek kroz sve faze umjetnikova iznimno plodnoga stvaralaštva, od prvih radova do danas. 

Na tri etaže Galerije Klovićevi dvori bit će predstavljeni segmenti iz Dimitrijevih  poznatih ciklusa: Eros i Thanatos, Omaggio a Leonardo, Judita, Omaggio a Dante, Marilyn Monroe, Tijelo i prostor, Corpus Mysticum, Magdalena, Ole Dali, Ave Mantegna, Alegorije o Arkadiji, Kafka i Saloma kao i Dimitrijeva publicistička djelatnost, odnosno literatura likovno-teoretske tematike. 

Specifičnost umjetničkog izraza Dimitrija Popovića prepoznata je od široke javnosti. Revizija njegova raznolikog opusa zasigurno će privući brojne ljubitelje njegove umjetnosti. 

Autorica izložbe: Biserka Rauter Plančić
Kustosica izložbe: Ana Medić

(Nikola Pušonjić)


23. 1. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble