Urban Cult
Kazalište
marketing

Od tišine do glazbe u Vinylu

Večeras od 20 sati možete pogledati predstavu u Vinylu pod nazivom ''Od tišine do glazbe''.
Kako je zvučala prva skladba u povijesti? Zašto dirigenti žive dulje od drugih ljudi? Kako je Elizin brat svirao poznatu Beethovenovu skladbu? I što povezuje Ivu Robića i Mineu?
Ova glazbena komedija u sat vremena provest će vas od kamenog doba do Rolling Stonesa!

U jednosatnoj predstavi „Od tišine do glazbe – koncert za anegdotu i klavir“ glumac Ivan Đuričić i glazbenik Saša Miočić vode publiku na zanimljiv i privlačan način, s anegdotama i šalama, kroz povijest i fenomen glazbe u svoj njezinoj raznovrsnosti. U svojem ilustrativnom, duhovitom, te tematski i žanrovski bogatom nastupu majstorski prelaze iz jedne glazbeno relevantne uloge u drugu: od pijanista do pjevača, od skladatelja do dirigenta, od muzikologa do glazbenog kritičara.

Dotiču se povijesti i razvoja glazbe, komponiranja, glazbenih posebnosti, čak i plagijata i anegdota potkrijepljenih primjerima iz prakse. Dotiču se i konzumiranja glazbe, dobrih i loših navika, od trivijalnosti do dobrog ukusa, od uvertire do aplauza. Publiku vode od kamenog doba do Rolling Stonesa, od klasične do moderne glazbe, od jazz-a do popa i od narodne glazbe do šansone.

Autori projekta su slovenski pisac i glazbenik Marko Vezovišek i glumac i glazbenik Jure Ivanušič. Ovaj slovenski kazališni hit je od praizvedbe 2006. godine odigran preko 300 puta.

Prodaja ulaznica:
- na FB stranici Od tišine do glazbe
www.entrio.hr
- Vinyl, Bogovićeva 3
Free Bird Music Shop, Tratinska 50

(K.D.)
16. 1. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble