Urban Cult
Kazalište
marketing

Premijera predstave Oleanna u Sceni Ribnjak

U petak, 13. siječnja u 20 sati održati će se pretpremijera, a u subotu, 14. siječnja s početkom u 20 sati, svečana premijera nove predstave Oleanna Scene Ribnjak.    
Autorski projekt Darka Stazića i Sare Stanić, predstava Davida Mameta: Oleanna nastala je u suradnji Putujućeg kazališta - PUK-a i Scene Ribnjak, Centar mladih Ribnjak. Darko Stazić i Sara Stanić zajednički potpisuju prijevod teksta, režiju, dramaturgiju, scenografiju, kostiografiju i glume uloge studentice Carol i profesora Johna. Glazbu je komponirao Marjan Nećak.   

Svaki dobar kazališni tekst je i borba i pitanje. Ova borba između dva obrazovna sistema, starog i novog, dva načina poimanja odnosa, osobnih i poslovnih, rat između obrazovanja i bliskosti, ovaj napeti verbalno - fizički duel Davida i Golijata u učionici, ova britka Mametova duo drama počiva na pitanju tumačenja nijansi. U svijetu u kojem živimo bavimo se krupnim rezovima, oštrim potezima i velikim blokovima uspjeha i/ili neuspjeha, a genijalni Mamet vraća i upozorava: Vrag je u detalju! 

Taj detalj čini razliku u pitanju: što je naklonost, a što je seksualno uznemiravanje? Što je samoobrana i kada ona prelazi u agresiju? Što je zapravo intelektualna elita i do kuda ona može ići u svojoj nekonvencionalnosti? Koliko se mogu mijenjati i sebi prilagođavati pravila igre? Kad ćemo za iskakanje iz konvencije platiti i koliko? Napeto, brzo, intimno i javno istovremeno, a sve svedeno na mikrokozmos profesora i studentice u jednoj učionici. 

Otvorena je za javnost u nedjelju, 15. siječnja u 20 sati, a rezervacije su moguće na 01/4814-719 ili na mail blagajna@scenaribnjak.hr.   

(Maja Vrbanić)

12. 1. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble